Lauda: Mateschitz je izgubio interes za Formulom 1

Budući da je razlaz Red Bulla i Renaulta gotova stvar, austrijska momčad se trenutno nalazi u neugodnoj poziciji i bez pogonske jedinice za naredne sezone. U Formuli 1 će nastaviti sudjelovati samo ako budu imali konkurentan motor. Razgovori s Mercedesom nikada nisu bili ozbiljni, ako su ikada i postojali, a Ferrari ih još uvijek drži na čekanju. Neizvršni predsjednik svjetskih prvaka, Austrijanac Niki Lauda, smatra da Red Bullov vlasnik Dieter Mateschtitz više nije toliko zainteresiran za Formulu 1:

“Mi ne moramo ići okolo i pitati ljude hoće li koristiti naše motore, trebalo bi biti obrnuto. Nikada nam nisu pristupili i nikada nismo razmišljali o tome, a ako mi nitko ne pristupi, što bih trebao učiniti? Baciti mu motor kao poklon? To tako ne funkcionira. A postoji razlog i ja ga znam. Mateschitz nam nikada nije pristupio jer nikada nije volio Mercedes. Onda je došao Ferrari i ponudio im motor, pregovori još uvijek traju oko toga kakve će motore dobiti.”

“Moje mišljenje je da Mateschitz trenutno ne pritišće dovoljno. Helmutu Marku i Christianu Horneru je dao da rade na tome, ali on nije vođa kao što je bio u prošlosti. Prije je sve radio sam. Čini se da je izgubio interes za Formulom 1. Znam ga već dugo, on je majstor za ovakve stvari, ali nikada nije uključen u posljednje vrijeme.”

Lauda zato vjeruje da bi se Red Bullove prijetnje o odlasku mogle uistinu ostvariti.

“Meni je to teško komentirati s ove udaljenosti, ali način na koji se Dieter trenutno ponaša govori da bi mogao razmisliti o tome.”

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Pa tu može biti raznih poteza. Npr. prodati momčad Audiu ili nešto slično. To ne znači da će ta momčad nestati iz F1, nego samo promijeniti vlasnika. Sve je moguće.

pila

Ne vjerujem o odlasku….previše je para uloženo u infrastrukturu, tehnologiju i podmladak, za odlazak u smislu, ugasiti svjetlo i otići,
bio bi to ogroman finansijski gubitak i za takvu kompaniju kao sto je red bull….Ferrari če im dati motor jer i sa red bullom, ako budu pobjedjivali, Ferrari opet pobjedjuje….kao sto je Mercedes pojedjivao sa McLarenom

Redbulovac

Vratiti V8 motore i svi zadovoljni.I publika i momčadi i proizvođači motora.
Ne vidim koji bi proizvođač motora u skorijoj budučnosti mogao uči u F1.
Ako sljedeča godina za hondu bude slična ovoj ode i oni i ostat če samo 3 proizvođača a ovisi i koloko če Renault bit konkurenta ,ako neće ne vidim zašto bi bacali novac a vukli se po sredini poretka.

modesto

možda kad su vidjeli tvoju dominaciju odustali su .mercedes će bit prvak u naredijh 10 godina.good job lewis

Mr.Spaceguy

Adio redbull biti ce laksi povratak honde.

west

Znači milijarder se zasitio svoje igračke u obliku formule 1.Kako tužno!

joshuazg04

Pravila se mjenjaju prečesto, i nitko od proizvođača(novih) ni ne sanja da se ubaci u igru…..
Proizvodnja motora i pripadajuće opreme preskupa, pa sad bi Ferrari trebao dati naknoviji motor Red Bullu i riskirati pušionu….. Nekeko mi se čini da neće ići……. Priča je spala na Merc, Hondu i Ferrari… Tko voli nek kupi………. A Red Bull? Ili pristani na pravila igre ili odi na pecanje…
ali, ovakav trend ruši gledanost, tjera sponzore itd. V 8 ili V 10, bez ikakvih baterija i sličnih čuda………. I život bi opet bio lijep…….

avalon

a čiji bi motor povratkom V8 ili V10 moga kupit i koristit RB ako renault kupi lotus koji time postaje njihov tvornički tim ? povratak atmosferskih motora bi ka bija neka garancija da bi kupljeni motor od strane RB bija isti ka motor tvorničkog tima čiji bi motor kupili ? zar renault nije bija van F1 kad je RB koristija njihov V8 ?

Related Posts