Force India potvrdila Nicu Hulkenberga za sljedeće dvije sezone

Force India je danas potvrdila da će Nico Hulkenberg braniti boje njihove momčadi u 2016. i 2017. Nijemac je 2011. proveo kao Force Indijin test vozač, sljedeće godine je dobio trkaće mjesto, a 2013. je odabrao ponudu Saubera. U ekipu Vijaya Mallye se vratio 2014. te u njoj do danas bilježi vrlo dobre i konzistentne nastupe. Iako je bio povezivan s Ferrarijem prije nego što je talijanska momčad odlučila produljiti ugovor s Kimijem Raikkonenom, Nijemac će ipak ostati u ekipi iz sredine poretka, što bi moglo razočarati navijače koji su priželjkivali ponudu konkurentnije ekipe.

“Drago mi je što sam dovršio svoje planove za budućnost i što ih mogu objaviti. Dobro poznajem ovu momčad i ovdje se osjećam kao doma pa je imalo smisla dugoročno se obvezati. Impresionirao me napredak koji smo postigli u protekle dvije godine te mi on daje povjerenje za budućnost. To je odlična grupa ljudi koja je gladna uspjeha i koja se želi nastaviti poboljšavati godinu za godinom”, rekao je Nijemac.

Force Indijin šef Vijay Mallya je dodao:

“Ne krijem da sam jedan od najvećih Nicinih navijača i fantastično je što ga mogu potvrditi kao našeg vozača za sljedećih par sezona. Proveo je skoro četiri godine s nama i u tom vremenu smo vidjeli da se razvio u jednog od najboljih vozača na svijetu. Nico ima brzinu, tehničko znanje i zrelost kako bi nam pomogao ostvariti neke odlične rezultate u godinama ispred. Učinit ćemo sve što možemo da nastavimo isporučivati bolid koji će odgovarati njegovom talentu.”

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
najboljif1fan

Jako mi žao ovoga čovjeka on je zaslužio puno puno bolju momčad,a ne neko sranje od Force Indie.

Ferrariforever

.a ne tako davno je želio u Ferrari.

F1 fan

A on bi u ferari……

mclaren tooned

On je zasluzio u ferrari.

F1 fan

Sigurno je zasluzio bolju momčad. Ali cudno je da se eto vec nekoliko godina povlači po osrednjim momčadima, i jos dvije godine će.. Pa lik kao đa je mutav, nema menađera ili sta? Pa nek se potrudi malo za mjesto u boljoj momcadi. A i nije bas toliko mlad, godine idu..

mclaren tooned

Potrudio se koliko je mogao, svi smo vidjeli koliko je dobar samo eto nema srece. Jel ima izbora, nema pravog slobodnog mjesta i to je to. U haas mu se ne ide jer bi to moglo biti nesto kao McH.

Related Posts