Fernley: Hulkenbergov bolid je ostao bez goriva

Force Indijin zamjenik upravitelja, Bob Fernley, tvrdi kako je VJM08 Nice Hulkenberga ostao bez goriva tijekom treće kvalifikacijske runde za VN Italije. Momčad kaže kako je količina ulivenog goriva bila krivo procijenjena.

Hulkenberg je uspio postaviti vrijeme za jedan krug što mu je donijelo deveto startno mjesto. Nijemac je krug odradio na korištenim gumama i izgubio je priliku da postavi bolje vrijeme na svježim gumama, a sustav za dovod goriva se pregrijao kada je njegov bolid odguran natrag u garažu.

“Krivo procijenjena količina, to je sve. Ljudska pogreška. Imamo vrlo malo takvih inženjerskih propusta. Uvjeravam vas da se ljudi koji naprave takve pogreške osjećaju jako loše. Sedmi i deveti smo, vjerojatno bi bili sedmi i osmi pa i nije prevelika tragedija. Nismo mogli ponovno pokrenuti motor jer smo presušili, a pumpe su bile pregrijane,” rekao je Hulkenberg.

“Trebalo je dugo da se ohlade i da ponovno ulijemo gorivo, ali nismo imali više vremena. Prvi krug je bio na starim gumama, ali nove su puno bolje osim ako napravite pogrešku. Mislim da je sedmo mjesto bilo moguće, ali sad smo deveti i možemo imati dobru utrku i s tog mjesta,” dodaje Nico.

Related Posts