Whiting: Zatvoreni kokpiti nisu rješenje

Direktor utrka Formule 1, Charlie Whiting, priznao je da sport još neko vrijeme neće razmišljati o zatvorenim kokpitima u F1 bolidima. Nedavna smrt Justina Wilsona potaknula je na različite priče i ideje pomoću kojih bi se još više zaštitila glava vozača, a Whiting dodaje da će Formula 1 uvijek težiti što većoj sigurnosti.

“Ne znamo jesu li naši nosevi bolje ili lošije osigurani od onih u IndyCaru, ali mogu reći da su naši testovi vrlo strogi. U svakom slučaju, razgovarat ćemo s našim kolegama iz IndyCar serije kako bi vidjeli možemo li naučiti nešto iz ove strašne nesreće”, rekao je Whiting.

FIA se već bacila na posao te ponovno izvodi testove na nekoliko koncepata zaštite kokpita, uključujući ‘halo’ strukturu koju je predstavio Mercedes. Što se tiče potpuno zatvorenog kokpita, Whiting kaže:

“Ne vjerujem da će ova nesreća promijeniti naš stav kada je riječ o zatvorenim kokpitima. Vjerujemo da je nedostataka više nego prednosti. Bez obzira na to, nastavit ćemo s našim naporima kako bi pronašli način da skrenemo leteće krhotine od kokpita, ali to je sve samo ne lak zadatak.”

Rezultati testiranja, koja će se održati sljedećeg mjeseca, bit će prezentirani početkom listopada.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
zekohonda

gp1 ”Whiting: Zatvoreni kokpiti nisu rješenje”
f1puls ” ”Charlie Whiting: “Zaštićeni kokpiti su nužnost””
– je li mogu dobit link za vaš tekst? (isto pitanje postavljeno i na drugom portalu)

zekohonda

zahvaljujem i čekam. 😉

zekohonda

zahvaljujem.
vidim da ne rade pp, pa treba preko mejla. 🙂

bare

Dvije i pol godine radio sam za Shell i toliko su me izp.zdili svojim pravilima o sigurnosti na radu da sam odlučio promjeniti kompaniju. Shell svoj imiđ gradi na zaštiti okoliša i sigurnosti na radu. Njihov logo je procjenjen na 12 milijardi dolara. Zamislite što bi za Shell značila smrt vozača Ferrarija na VN Belgije čiji su glavni sponzor? Povukli bi se iz sporta momentalno, kao što je to učinio Mercedes davnih godina. Glava je ostala kritičan, jedini nezaštičeni dio tijela u F1, i zbog gore navedenih razloga, nešto se mora napraviti. Ma makar i zbog profita. Neka se razgovara,… Read more »

Mrav074

Force shield sa Enterprisea

Mrav074

Odu uspoređivat F1 sa Indyem u kojem ima u jednoj utrci vise sudara nego u ciloj F1 sezoni

r.u.m.

Moj sin od 9 god. Je rekao da su zakon a na mladima svijet ostaje.

otto

Vidi bogati a netko se zamalo ubio dokazivajući kako je ovaj poklopac,kao i mnoge visokotehnološke novotarije,koliko got blesave bile,najpametnija stvar na svijetu.

MJ512

F1 je od samih početaka natjecanje jednosjeda s otvorenim kokpitom i to treba ostati. 🙂

Related Posts