Sauber želi Renaultove pogonske jedinice?

Iako je u ovo doba godine dosta medijske pažnje usmjereno za vozačke postave za narednu sezonu, dosadno definitivno nije ni kada je riječ o proizvođačima pogonskih jedinica, odnosno promjenama dobavljača pojedinih momčadi.

Sauber trenutno koristi motore svog dugogodišnjeg partnera Ferrarija, a švicarske novine Blick pišu da ekipa iz Hinwila od sljedeće sezone u svojim bolidima želi imati Renaultove pogonske jedinice. Njihov dobro povezani dopisnik Roger Benoit tvrdi da su se razgovori održali tijekom trkaćeg vikenda u Mađarskoj.

Tržište na ovom polju bi se moglo potpuno zakomplicirati ako Renault kupi momčad Lotusa i prekine suradnju sa svojim trenutnim partnerima, a neki mediji su već potvrdili postojanje interesa između Red Bulla i Mercedesa, odnosno Toro Rossa i Honde.

“Ima smisla jer bi Sauber u 2016. mogao postati Ferrarijev broj tri”, rekao je Benoit koji bez ikakve sumnje sugerira na usku suradnju između Scuderije Ferrari i novog imena u Formuli 1 – Haas F1 Teama.

Osim toga, Benoit tvrdi da Mercedes svog rezervnog vozača Pascala Wehrleina želi dovesti na grid već sljedeće godine. 20-godišnjak bi zamijenio jednog od aktualnih Force Indijinih vozača: Nicu Hulkenberga ili Sergija Pereza. Ovaj potez također ima smisla jer bi indijska momčad, koja se nalazi u velikim financijskim problemima, plaćala manje račune za Mercedesove pogonske jedinice.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
MJ512

Za Sauber bi to značilo da idu sa konja na magarca. Ovo s Wehrleinom nije loša ideja. Hulk prema neslužbenim informacijama ide u Ferrari, čak je i Haas objavio da će 2 od 3 njihova vozača biti sadašnji Ferrarijevi vozači (vjerojatno Vergne i Gutierrez), a da se za 3. vozača još ne zna jer ga želi jedna velika momčad. Inače, na Haasovom popisu su navodno Vergne, Gutierrez i Hulkenberg. Po ovim informacijama Hulk odlazi u Ferrari, ako Kimi ode, a Wehrlein dolazi u Force Indiju. Malo će mi biti žao Kimija, ali mislim da bi Hulk trebao biti dobra zamjena… Read more »

Iceman 7

Hulkenberg,Vergne i Gutierrez su glavni kandidati za Haas, a Ferrari će najvjerojatnije zadržati Kimija iduću sezonu,pa bi Hulk trebao preći u Ferrari od 2017.

MJ512

Možda će biti i tako, ali iz Haasa su dali intervju u kojem su rekli da u sljedećim mjesecima dolazi do dosta velikih promjena na tržištu vozača i iz tog intervjua se da naslutiti da će netko možda preći u veliku momčad, a jedina velika momčad koja ima moguće slobodno mjesto je Ferrari. Ja osobno ne vjerujem u ništa dok Ferrari službeno ne objavi postavu. Volio bi da Kimi ostane još jednu sezonu, ali samo ako će biti u pravoj formi. 🙂

Related Posts