Pirelli će u Monzi objaviti rezultate istrage

Pirelli je otkrio da će ovog vikenda u Monzi objaviti rezultate svoj istrage vezane za pucanje stražnje desne gume na bolidu Sebastiana Vettela tijekom VN Belgije. Talijanski dobavljač je za incident Nice Rosberga okrivio strani objekt koji je na gumi napravio rez, dok su za Vettelov incident okrivili strategiju talijanske momčadi.

Pirelli se nakon toga branio tako što je priznao da je FIA-u tražio da uvede pravilo koje ograničava kilometražu za svaku komponentu, dodajući da bi Vettel na Spa-Francorchampsu mogao odvoziti najviše 22 kruga, a ne 28.

Međutim, guma u trenucima prije nesreće nije pokazivala nikakve znakove istrošenosti pa je četverostruki svjetski prvak mogao voziti relativno konkurentna vremena kako bi se obranio od nadolazećeg Romaina Grosjeana u Lotusu. Nijemac je nakon utrke žestoko napao Pirelli, a odgovore je tražila i udruga vozača GPDA.

“Dovršili smo istragu na gumi Sebastiana Vettela”, rekao je Pirellijev šef Paul Hembery uoči VN Italije, na kojoj će se također koristiti mekane i srednje tvrde gume. “Detaljni zaključci tehničke analize će biti prezentirani u Monzi.”

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
MJ512

Ionako znamo da će objaviti da je Ferrari kriv, a za to što se je dogodilo Rosbergu koji je imao manje krugova s gumama koje su mu puknule od onoga što Pirelli preporuča ništa.

ferrari 012

Od kad Pirelli došao sve se raspada. Sjetite se prijašnjih sezona još iz doba V8 ere, vozač nije smio vozit nekom u zavjetrini više od 2 kruga jer su se mu nakon toga gume raspadale, pregrijale i izgubile grip. Treba napravit gume koje mogu držati pola utrke e pa onda se vidi strategija ulaska u boks i može se loviti nekog više od tih 2 jbn kruga.

avalon

pola trke u spa je točno 22 kruga . točnije u ovoj trci 21,5 jer se vozilo 43 , a ne 44 . seb je “normu” od pola trke koliko bi po tebi trebale izdržat gume prekoračija za 30 % tj 65 % trke je odvozija na jednom kompetu guma . to je za 15 % više od onoga šta smatraš da bi dobra guma trebala izdržat bez problema 😉 a šta se tiče taktike …sebov tim radio sa trke ““Razmišljam o još jednom zaustavljanju, kako vama zvuči?” – upitao je Vettel svoju momčad u 29. krugu utrke, razmišljajući o… Read more »

Desmosedici

Kako više nitko ne spominje legendarni Good Year i model gume F1 Eagle? Što je sa njima? Ne vidim ih nešto ni u drugim takmičenjima?

Related Posts