Momčadi očekuju probleme na startu VN Belgije

Momčadi, odnosno njihovi inženjeri, boje se FIA nije dovoljno pažljivo istražila efekte koje će na utrke imati najnovija zabrana, vezana za startnu proceduru, pa predviđaju kaos na startu VN Belgije na Spa-Francorchampsu. Novo pravilo će više toga usmjeriti na vozača, a ne na tehnologiju i pomoć inženjera s detaljnim instrukcijama. Taj potez je u početku dobio veliku potporu, ali zabrinutost je počela rasti kako su dani odmicali.

Prema pisanju Auto Motor und Sporta, neke momčadi su zabrinute jer smatraju da ne mogu pravilno prilagoditi svoje ovogodišnje sustave novim pravilima.

“Neki inženjeri predviđaju veliki nered na Spa”, rekao je Michael Schmidt, dodajući da su pojedine momčadi sada protiv zabrane u pola sezone. “FIA je proteklih tjedana bombardirana zahtjevima momčadi oko onoga što je dozvoljeno, a što nije.”

Njemački magazin objašnjava da je tehnologija po ovogodišnjoj specifikaciji dizajnirana tako da funkcionira sa sofisticiranim softverom koji treba prilagoditi optimalnim postavkama kvačila, a to se razlikuje od starta do starta na temelju mnoštva čimbenika.

“Ako vozač sada pogriješi, imat će loš start ili će spaliti kvačilo kasnije u utrci”, citira Auto Motor und Sport neimenovanog inženjera.

Force Indijin sportski direktor Andy Stevenson je dodao:

“Vozač će unaprijed znati da će imati loš start i neće ništa moći učiniti oko toga.”

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
JopaF1

Ajde Kimi pobijedi molim te,ovo ti je šansa hehe 🙂

MJ512

FIA upravo s ovime želi smanjiti prednost Mercedesa jer im je kvačilo problem i na njega su se žalili i Ham i Ros. Zbog toga se žale i Mercedes i momčadi s njihovom pogonskom jedinicom.

senna66

nekako mi se čini da Mercedes ima štošta protiv tog pravila, pogotovo nakon Mađarske 😀

mika.KA

Da da i v.britanije..
Nek izgube koje mjesto pa da vidimo kako hvataju druge.

mzf1

Ako se momčadi bune oko nečega to je prvi znak da smo na dobrom putu. Sad kad su izanalizirali promjene neki su svatili da će ih ovo unazaditi više nego druge pa onda plaču kako je to loše pravilo. Ne bi ih se tribalo ništa ni pitati, jer otkad se timove puno pita ovo ide samo na gore.

croatic f1

Veliki potpis na zadnju rečenicu. Momčadi se puno previše pita i to nikako nije dobro. Mercedes (i njihovi kupci) tako sada želi blokirati svaku promjenu, bila ona relativno mala kao ova koja se sprema za VN Belgije ili veća poput one za 2017. jer žele čim duže ostati na vrhu što im olakšavaju maksimalno ograničena pravila. Ne kažem da momčadi ne smiju imati baš nikakvo pravo glasa, ali trenutno ga imaju i previše.

mika.KA

Neka,neka.. jedva cekam.

dxdy

tako i treba… ovako mogu i majmuna stavit u bolid i imati skoro savršeni start…

avalon

savršen primjer točnosti tvrdnje je bila mađarska …..

FerrariHR

Ha ha

Related Posts