Bottas nije zabrinut zbog novih pravila starta

Prošli mjesec je Strateška grupa objavila plan kojim će se ograničiti pomoć koju vozači dobivaju s pit walla prije starta utrke, a taj plan na snagu stupa kada sezona ponovno započne u Spa-Francorchampsu na utrci za VN Belgije. No, Williamsov vozač Valtteri Bottas kaže kako nije zabrinut zbog novih pravila starta, iako očekuje da će to biti izazov za vozače.

Većina vozača je vrijeme provodila vježbajući start na nedavno održanoj VN Mađarske, a Finac očekuje da će se vozači na gridu vrlo brzo prilagoditi.

“Očekujemo da će biti puno izazovnije, što je dobro. Mislim da će to biti više manualan start bez pomoći inženjera, ali također očekujem da će se svi vrlo brzo naviknuti na takav start. Na kraju to neće biti velika razlika,” kaže Bottas.

Bottas se također izjasnio oko zabrinutosti da bi većina vozača mogla stati prije formacijskog kruga i na startu utrke zbog složenosti trenutnih turbo V6 pogonskih jedinica.

“Mislim da se to neće događati. Možda sam u krivu, ali što se tiče nas nisam zabrinut da bi mogli zaustaviti motor,” dodaje.

Related Posts