Mark Smith novi Sauberov tehnički direktor

54-godišnji Britanac Mark Smith, bivši Red Bullov i Caterhamov zaposlenik, pridružio se švicarskom Sauberu gdje će također obavljati posao tehničkog direktora. Smith je u svojoj karijeri radio i za Force Indiju te Jordan, a prošle godine je napustio Caterham dva mjeseca prije prodaje momčadi koja je tada bila u vlasništvu Tonyja Fernandesa. S poslom u Hinwilu će započeti 13. srpnja:

“Kada sam prvi puta vidio postrojenja u Hinwilu, odmah sam shvatio koje mi se mogućnosti ovdje nude. Zračni tunel, super-računala… sve je na vrlo visokom tehničkom nivou. Osim toga, ne treba zaboraviti konkurentnost ove momčadi. To su bili razlozi za dolazak u Hinwil.”

“Sauberov potencijal je ogroman iako se to ne vidi u konstantno promjenjivom svijetu Formule 1. Tvornica ima sve zahtjeve da momčad bude konkurentna u ovom sportu.”

Novo pojačanje je pohvalila i šefica momčadi Monisha Kaltenborn:

“Nakon razgovora s tehničkim odborom, bacili smo se u potragu za tehničkim direktorom te smo pronašli Marka. On je inženjer s velikim iskustvom u Formuli 1. Prije svega, on poznaje okolinu u kojoj privatni timovi moraju raditi i izazove koji su postavljeni pred nas.”

Related Posts