Todt vjeruje da svi proizvođači mogu sustići Mercedes

Iako Christian Horner smatra da si Formula 1 ne smije dopustiti da se neki proizvođači muče u ovakvim okolnostima, FIA-in predsjednik Jean Todt vjeruje da Renault i Honda mogu sustići Mercedes i Ferrari u bližoj budućnosti. Red Bullov šef želi veću slobodu po pitanju pravilnika, koji proizvođače pogonskih jedinica ograničava od njihovog uvođenja prošle godine. Smatra da sport u suprotnom riskira s Renaultom i Hondom koji se muče i možda razmišljaju o odlasku, dok cijela situacija istovremeno sprječava ostale proizvođače da se priključe Formuli 1.

“Mislim da Formula 1 Hondi i Renaultu ne može priuštiti situaciju u kojoj se sada nalaze. U Austriji je bio novi Hondin predsjednik i mislim da mu nismo pokazali dobar show. Zašto bi se Renault dodatno obvezao kada im zbog kvarova motora dajemo kazne i javno sramoćenje.”

Jean Todt smatra da nema mjesta panici jer je svaka promjena pravila rezultirala situacijama u kojima je jedna momčad stekla prednost nad ostalima.

“Kada imamo nova pravila, znamo da jedna momčad ili jedan proizvođač napravi bolji posao od ostalih. Zato se slažem da je važna stabilnost u pravilima jer to znači da će nakon dvije ili tri godine stvari biti puno izjednačenije. Vidjeli ste da je Mercedes prošle godine bio puno jači od bilo koje druge momčadi. Ove godine je Ferrari napravio korak prema naprijed. Nažalost, imamo novog proizvođača koji se još uvijek muči, a imamo i Renault koji još nije sve posložio. Što se tiče motora, uvjeren sam da je sada samo pitanje vremena kada će tri, ili nadam se četiri proizvođača, biti blizu jedni drugima.”

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Groff

Nekada sam cijenio ovog čovjeka. Sada, zahvaljujući ovakvim izjavama samo pada.
Prvo, kao predsjednik FIAe odobri uvođenje hibridnih motora koji su abnormalno skupi. Onda uvedu stupidno pravilo o ograničavanju broja motora, i ograniče testiranje.

otto

Zanimjlivo,Todt,Lauda i Wolff po svemu sudeći piju iz istog izvora i valjaju iste bedastoće.Stavljati Mercedes i Ferrari u istu ravan,totalno je podcjenjivanje ovo malo pameti što nam je ostalo.Jednako tako inzistirati na tome da se od formule napravi WEC2,umjesto da se osmisli dobra F1,nek bude njima na dušu.Samo naprijed gospodo,jedino neznam do kad.

Vendetta

maybe

joshuazg04

Mogu Jean, ali motor je samo jedan dio bolida………. U ostalim segmentima je Mercedes ako ne superioran onda bolji ili u najgorem slučaju ravnopravan konkurenciji…. I razvija bolid kao i drugi , ne spava ……. Sustav je to koji je posložio Bawn………
Long term spika

Related Posts