Pirelli bi mogao dodati više mješavina guma od 2017. nadalje

Natječaj za novog dobavljača guma od 2017. je u tijeku, a iz Pirellija tvrde da bi mogli dodati još nekoliko mješavina guma ako ponovno budu izabrani za službenog dobavljača Formule 1. Talijanska kompanija je bila predmet brojnih kritika od svog dolaska 2011. godine, a trenutno isporučuju šest mješavina guma – četiri za suho i dvije za mokro. Autosport tvrdi Pirelli razmišlja o načinima na koje bi mogao poboljšati natjecanje nakon mnoštva kritika na račun trajnosti njihovih proizvoda.

Vjeruje se da Talijani žele zadržati aktualne mješavine guma, ali da bi mogli dodati ‘kategorije’ unutar tvrdih, srednje tvrdih, mekanih i supermekanih guma.

“To je veoma teško napraviti, ali ako ostanemo u sportu 2017., mogli bi razmisliti o nečemu poput toga”, rekao je Pirellijev šef Paul Hembery. “Ako bi imali veći izbor, imali bi veće šanse za utrkama s dva ili tri zaustavljanja (što je od nas traženo). Mogli bi izabrati između tri verzije tvrde i tri verzije srednje tvrde gume. Supermekane koje smo vidjeli u Monaku i Kanadi bi bile dosta drugačije od supermekanih koje bi se koristile u Singapuru.”

Hembery tvrdi da bi se gume označavale na isti način jer bi u suprotnom moglo postati prekomplicirano za navijače i gledatelje.

“Mislim da ne trebamo napraviti ništa drugačije jer bi to stvorilo nered. Bilo bi previše složeno. Navijači su se upravo naviknuli na ono što sada vide, sviđaju im se boje, shvaćaju sve i lako ih je vidjeti i prepoznati. To funkcionira pa ne želite stvoriti nikakve varijacije na tu temu.”

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
otto

To se tražilo!U ovom glavinjanju fali samo hrpa mucavaca-Daj mi sssssssssoft,hhhhhhhhhard,ssssssssssssssupersoft-.Sve me strah pomislit,kakve će im još ideje pasti na pamet. 😛

Related Posts