Manor u Silverstone dolazi s prvim nadogradnjama nakon 16 mjeseci

Manor Marussia F1 Team će sljedećeg tjedna na VN Velike Britanije uvesti svoj prvi paket nadogradnji u posljednjih 16 mjeseci. Malena momčad je cijelu prošlu sezonu vozila s istom specifikacijom bolida jer problemi s financijama nisu dozvoljavali razvijanje šasije ili aerodinamike. Svi ti problemi su krajem prošle godine rezultirali Marussijinim kolapsom i stečajem, a momčad se uspjela spasiti u posljednjim trenucima te se ove godine pojavila na gridu s modificiranom verzijom prošlogodišnjeg bolida.

“U Silverstone donosimo nadogradnje koje će biti dosta važne kada govorimo o izgledu, a nadam se i performansama. Ta poboljšanja će nas malo duže držati podalje od plavih zastava i učiniti život puno lakšim”, rekao je šef momčadi John Booth.

Dodao je da je ova nadogradnja njihova prva od VN Australije 2014. godine kada je svoj debi imao MR03.

“Ovo su stvarno nadogradnje koje su mogle biti uvedene u Silverstoneu prošle godine da smo imali novca za to. Aktualni bolid – osim prednjeg dijela koji je promijenjen kako bi bio legalan za 2015. – praktički je bolid koji je vozio VN Australije 2014. Zato je lijepo donijeti poboljšanja.”

Manor najvjerojatnije neće predstaviti novi bolid za ovu sezonu, koji se očekivao krajem kolovoza. Momčad će se umjesto toga fokusirati na 2016.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
najboljif1fan

Ma konačno.

Fernando Legend

Eh sjecam se ja jos prije tri tjedna je arai rekao da je postolje moguce u silverstoneu.Bome moguce al sljedece sezone nazalost

ciki-f1

Mcl je zabrinut.

Dominik Sutara

HAHAHAHAHHAH daa 😀

Related Posts