Honda svoje motore za sada neće isporučivati drugim momčadima

Bez obzira na glasine koje su se posljednjih dana širile po medijima, iz McLarena i Honde su potvrdili da japanska kompanija svoje pogonske jedinice za sada neće isporučivati drugim momčadima.

Iz Manora, koji trenutno koristi Ferrarijeve pogonske jedinice iz 2014., prošlog tjedna su potvrdili da imaju otvorene opcije za 2016., ali Hondin šef Yasuhisa Arai odgovara da sljedeće godine od toga neće biti ništa.

“Ideja je dobra, ali nemamo takav plan. Koncentriram se na McLaren Hondu, jednu momčad – to je to.”

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier je potvrdio njegove riječi:

“Slažem se s Araijem. Mislim da ovaj projekt nije dovoljno zreo kako bi svojim motorima opskrbljivali drugu momčad. Puno se posla može napraviti na dinamometrima prije nego što budemo mogli pomisliti na širenje projekta na drugu momčad.”

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fernando Legend

Lijepo mi je cut da se koncentriraju samo na jednu momcad a to je mch.Cilj im je doci do williamsa i ferrarija ali oni kasne 1,5 za njima.Lako je reci ali tesko za ucinit.Ovo nije djecja sala e sad cu ja ovo sad cu ovo jer ovo je posao i ovo su odrasli i pametni ljudi odnosno znanstvenici.Vjerujem u njih do zadnjeg trena i samo cekam dan kada ce se alonso popeti na jedno od postolja i znam da ce se sada naci jedan i napisati dugo ces cekati i znam da ce te mi mozda nalupati minuse zbog ovog… Read more »

Fernando Legend

18 kvalifikacija*

avalon

puno je tu želim ovo , želim ono ..ka pismo didu mrazu koji ponešto od želja ispuni , a ponešto i ne . možda je ferrari stvarno bija 0,5 sec sporiji po krugu od mercedesa prvih 20 krugova no sve to može bit zbog taktike , strategije . seb je na kraju zaosta za nicom 18.181s , za LH 9.4s ALI zadnja sebova izmjena guma je trajala 13s , a kad je sve OK u ferrariu to traje 2,7 do 3,2s . znači … izgubljeno je 10ak sec i kad bi to “odbili” od sebovog zaostatka za mercedesima LH bi… Read more »

Ferrariforever

.drugim riječima, motori su nam smeče i teško da bi ih itko htio u svojem bolidu.

Related Posts