Force Indijini vozači oprezni uoči debija B-specifikacije VJM08

Force India će u Silverstoneu konačno debitirati s dugo očekivanom B-specifikacijom ovogodišnjeg VJM08. I njegova aktualna verzija je kasnila na početku ove sezone zbog problema indijske momčadi s financijama i dobavljačima, a vozači Nico Hulkenberg i Sergio Perez su unatoč tome zabilježili nekoliko vrlo dobrih nastupa te su svoju momčad doveli do visokog petog mjesta u konstruktorskom poretku, iza Red Bulla i ispred Lotusa. B-specifikacija je testirana ovog tjedna na posljednjem sezonskom testu koji se održao u Austriji, a trkaći vozači su nestrpljivi.

“Nevjerojatno je što smo napravili s ovim (aktualnim) bolidom. To pokazuje koliko je jaka ova momčad, na najbolji mogući način iskorištavamo prilike”, rekao je Perez.

Očekivanja unutar momčadi su velika za bolid koji će debitirati sljedećeg tjedna. Mnoštvo novih dijelova je testirano na ovotjednom testu, a novi bolid su imali prilike voziti Pascal Wehrlein i cijenjeni GP3 vozač Esteban Ocon. Španjolski mediji prenose izjave mladog Ocona koji tvrdi da je B-specifikacija ‘fantastična i jako brza’. S druge strane, regularni vozači Hulkenberg i Perez ne žele davati optimistične izjave sve dok u ruke ne dobiju novi bolid:

“Podaci su dobri, ali moramo biti pažljivi. Možda ne bi trebali očekivati previše u početku. S novim bolidom se prvo trebamo upoznati”, oprezan je bio Perez.

Neki insideri tvrde da bi novi bolid, koji je na Red Bull Ringu bio opremljen radikalnom izvedbom nosa, mogao biti do nekoliko desetinki sekunde po krugu brži od aktualnog. Unatoč prognozama, oprezan je u izjavama bio i Perezov timski kolega:

“Često obećate sve i svašta, a na kraju se stvari ne pokažu takvima. Želim pričekati, vidjeti i osjetiti bolid prije nego donesem svoju ocjenu. Bez obzira na sve, ja sam optimističan i vjerujem da ćemo napraviti korak prema naprijed”, rekao je Hulkenberg.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mrav074

Sto financijski problemi? Sa stedljivim V6 hibridima?? Ma nemogu da virujem u to!

MJ512

Jako dobro izgleda. Nadam se da će biti brzi 🙂

zjurina

Interesantan nos 🙂 Dobrodošla vizuelno estetska novina.
I svakako osvježenje za razliku od ostalih koji se svi kopiraju jedni druge.

avalon

donekle me FI podsjeća na jordana … oba tima su imala problema sa financijama ali su znala “odradit” dobre trke i solidne plasmane na kraju prvenstva u konstruktorskom prvenstvu .

Dani

Pa oni i jesu nasljednici Jordana. Kaj ne?

avalon

Dani …. drago mi je šta tako gledaš bez predrasuda jer oni i jesu “nasljednici” jordana ( preko midlanda i spykera ) . za njih niko nije napisa da nemaju tradiciju , da su npr i proizvođaći piva ( kingfisher ) ka šta se pisalo za RB kako je “limenka” i proizvođać energetskog napitka bez tradicije u F 1 mada je RB nasljednik stewarta ( preko jaguara ) , a ka tim RB ( bez tradicije 😉 ) je duže u F 1 od FI ako oba tima gledamo bez osvrtanja na početke tj nasljeđe . ovo je malko off… Read more »

Related Posts