Ferrari i Honda će iskoristiti tokene

Motorsport.com otkriva da su dva proizvođača namjeravala napraviti poboljšanja na svojim pogonskim jedinicama, ali postojali su prijedlozi da ipak malo pričekaju s nadogradnjom. Međutim, dokument poslan svim momčadima u ponedjeljak, od strane upravnog odbora, otkriva da su dva proizvođača već iskoristila dio tokena. U obavijesti se navodi kako je Ferrari iskoristio tri, a Honda dva tokena.

Razumljivo je da je Ferrari iskoristio tokene za poboljšanje dizajna oko glave cilindra, ali ostaje upitno hoće li Ferrari koristiti nove pogonske jedinice na VN Kanade. U Monaku je šef momčadi, Maurizio Arrivabene, izjavio kako će pričekati s trošenjem tokena i poboljšanjem pogonske jedinice.

“U Kanadi nećemo iskoristiti tokene i nemojte me pitati kada ćemo jer ne želim odati informaciju Nijemcima (Mercedes). Želim malo (talijanskog) nacionalizma,” rekao je Arrivabene.

Iz Honde su nakon VN Monaka izjavili kako su se suzdržavali odluke kada će početi trošiti tokene za poboljšanje pogonskih jedinica. Šef Honde Yasuhisa Arai je rekao:

“Nemamo još nikakav plan, ne odlučujemo mi kad ćemo početi koristiti tokene. To ovisi o našoj strategiji. Raspravit ćemo s McLarenom i donijet ćemo odluku na kojoj utrci ćemo ih koristiti.”

Iako su iskoristili dio razvojnih tokena za pogonsku jedinicu, Honda će svoju poboljšanu pogonsku jedinicu vjerojatno predstaviti tek na VN Austrije. Tako bi mogli koristiti trenutne pogonske jedinice prije predstavljanja poboljšanja na Red Bull Ringu.

Mercedes i Renault su potvrdili kako još neće početi koristiti svoje tokene, a proizvođači sada na raspolaganju imaju:

Mercedes: 7

Ferrari: 7 (3 iskorištena)

Renault: 12

Honda: 7 (2 iskorištena)

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
AlonsoMcLarenHonda

nikako mi se ne sviđa izgleda nove stranice, stara je bila puno preglednija i jednostavnija 🙁

a što se tiče tokena, pratim stvarno formulu skoro 20 godina, ali ne mogu tu glupost nikako shvatiti o čemu se radi, kako se koriste, čemu služe, što mogu raditi na motoru da ne koriste tokene, za što moraju koristiti, koliko tokena za što ide …

McM

Moram se složiti s tobom da je stranica nepregledna..gotovo iritantna (bar za mene).
Šta se tiče tokena to je još jedan korak unazad, jer ljudi ne razumiju sistem iskorištavanja (skup samnom)..F1 je sve dalje od navijača jer je jednostavno prekomplicirana. Jeb.. tehnologiju, dajte ljudima zvuk i pravo utrkivanje pa se možda i vrate na tribine..V6, KERS, ERS, DRS, tokeni, 4 motora po sezoni, ograničen protok goriva i max količina, umjetno začinjavanje utrka gumama koje se raspadaju..sve u svemu bljak.

Messa

Šta li renault čeka?

raca

limun

otto

Em ti tokene i onog koji je tu glupariju izmislio!

raca

FIAma

Related Posts