Coulthard smatra da je Hamilton izgubio povjerenje u Mercedes

Prošlo je više od deset dana od Velike nagrade Monaka, a mnogi još uvijek preispituju pomalo kontroverznu odluku Mercedesa kojom su Lewisu Hamiltonu uzeli pobjedu iz ruku. Bivši F1 vozač David Coulthard smatra da će se posljedice svih događaja u Monte Carlu još dugo osjećati, pogotovo unutar samog Mercedesa. Škot prvenstveno misli na ključno povjerenje između momčadi i vozača koje mora uvijek biti na vrlo visokom nivou.

”Sljedeći put kada Mercedes pozove Lewisa u boks, očekujte da će biti malo oprezniji nego prije. I ima potpuno pravo”, rekao je Coulthard za Daily Telegraph. ”Bit će vrlo teško raditi. Instrukcije od strane momčadi ne moraju uvijek biti poslušane, no ako vozač počne sumnjati u svaku odluku – onda se počinju rušiti temelji na kojima funkcionira Formula 1.”

Upravo je međusobno povjerenje između Hamiltona i Mercedesa ključ cijele priče, a ono može biti popravljeno jedino ako Britanac naniže nekolicinu uspjeha bez ijedne greške svoje momčadi.

”Lewis će doći u Kanadu znajući da ima brzinu, no trebat će mu vremena da izliječi rane i da ponovno izgradi potpuno povjerenje u svoj tim”, zaključuje Coulthard.

Podsjetimo, Hamilton trenutno ima deset bodova prednosti nad momčadskim kolegom Nicom Rosbergom, za pobjedu ne zna od Velike nagrade Bahreina.

15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mr.Spaceguy

Ako je izgubio povjerenje neka slobodno ode u drugu ekipu ima vozača koji će ga zamijeniti.

west

A zasto bi Coulthard trebao biti u pravu sa svojim smatranjem?!

Alen_HAM

jasno sa svojim komentarom želi uzdrmati cijelu situaciju, koja bi u tom slučaju išla na ruku vettela i rosberga 😉

modesto

ako ne osvoji naslov ili još se 1 put ponovi monako reći će odlazim.. današnja f1 je to eto

sajberx

Ovo je druga trka u sezoni koja mu je bukvalno oteta. Imao je svezije gume u odnosu na fetela i rosberga .

Desmosedici

Hamilton je utjecao da se doneše pogrešna odluka zato što je kukao da su mu gume potrošene i da će se odmah ohladiti u vožnji iza safety car-a. Stoga neka “muški” podnese što se dogodilo i ne bude uvijek sebični egoist.

SilverArrow

Također su inženjeri nekoliko tjedana ranije rekli da oni nemaju što previše razmišljati kada se ulazi u boks, da za to postoji sofisticirani software koji zna bolje od njih…

mika

Slažem se!

stiv-mercedesgp

Daj ne trabunjaj gluposti. Pa ja do sad nisam nigdje procitao da je Hamilton kritizirao svoj tim. Normalno da je bio jako razocaran na kraju utrke, a tko nebi bio kad je 10 krugova prije kraja sve bilo idealno za njega. Niti jednom nije okrivio svoju momcad radi toga, vec je rekao da zajedno gube i pobjeđuju.

mcc

Kad ste demolirali stranicu, nije me bilo dugo. Nije loše, malo promjene uvijek dobro dođe al de brate nekih boja ubija ova bijela ko da sam farmaceutsku stranicu otvorio.

Dani

Nisu bile potrošene već su se ohladile. Razlika za nekoga tko prati formulu 1. Malo bolje čitati.

raca

Da su samo samo ohladile, ne bi zato komunicirao sa boxom, jer su se hladile i Rosbergu i Vettelu

Desmosedici

Gume su se potrošile jer je previše forsirao da pobjegne Rosbergu. Želio je nove gume da bude siguran od napada Rosberga iza safety cara a koji je imao bolje očuvane gume. Iako je u Monte Carlu teško pretjecati, ne znači da je i nemoguće. Sad, kad se preračunao on i njegov trkaći inžinjer to treba tako i prihvatit. OK, mislim da je Lewis tako i shvatio, pa ne znam šta sad hoće Coulthard.

raca

tak je prijatelju

Related Posts