Vettel želi sutra razdvojiti Mercedes

Sebastian Vettel je jutros postavio najbrže vrijeme trećeg slobodnog treninga, dok je kvalifikacije završio na trećem mjestu, odmah iza Mercedesovog dvojca. Nijemac je bio ukupno 0.751 sekundi sporiji od Lewisa Hamiltona, a kaže da je hladnije vrijeme jedan od razloga za toliki razmak.

”Generalno gledajući, zadovoljan sam s rezultatom, ali danas je bilo malo hladno za nas i mučili smo se sa zagrijavanjem guma”, kaže četverostruki svjetski prvak. ”Šteta što se sunce sakrilo iza oblaka, no sve u svemu ovo su bile dobre kvalifikacije i naš je cilj da sutra pokušamo razdvojiti Mercedes.”

Oba Ferrarijeva vozača su odlučila da prvu kvalifikacijsku rundu ne voze na supermekanim gumama, a Nijemac priznaje da je bilo puno nervoze dok su padali u poretku.

”Nisam bio u potpunosti smiren dok sam gledao kako padam u poretku, a vrijeme otkucava. Međutim, znao sam da će to vrijeme otprilike biti u redu”, zaključuje Vettel.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ciki-f1

To nek ti bude rezervni plan, plan br.1 nek bude smjestiti obe Mečke iza sebe. Ali realno, bit ćemo jako zadovoljni i postoljem.

Rampante

možemo mi pričati i srati koliko želimo,no sam bog zna šta će biti sutra!

pila

moram priznati da sam bio jedan od skeptika Vetela….nisam bio siguran da li su njegove 4 titule osvojene zbog dominantnog auta ili čisto njegove….sad su mi sve sumnje razbijene, čovjek vozi kao da mu je 5-ta sezona u Ferarriu a ne da je tek sjeo…

modesto

vidjet ćemo

MJ512

Mislim da je lako moguće pravovremenim ulaskom u box uzeti drugu poziciju, a biti će i zanimljivo vidjeti što će Kimi uspjeti napraviti. Forza Ferrari!

Related Posts