Ricciardo: Brža Formula 1 će nagraditi vrhunske vozače

Daniel Ricciardo je još jedan od vozača koji podržavaju promjenu pravila zakazanu za 2017. i koja bi trebala aktualne bolide ubrzati za nekoliko sekundi po krugu. Red Bullov vozač smatra da će takav potez biti pun pogodak iz dva razloga: lakše će se razlikovati vrhunski vozači od ostatka grida, a promjena pravila će navijače ponovno vratiti na tribine.

“Mislim da brzinu treba povećati. Utrke nisu fizički lake; i dalje se znojimo i izlazimo iz bolida umorni kao da smo vježbali, ali mislim da bi to trebala biti ta ekstra razina. Na stazi poput Monaka će se sve činiti puno brže i sa samo tri sekunde bržim vremenom. Tada ćete vidjeti veću razliku između top vozača i, možemo reći, ostalih. Tako će se više nagraditi dečki koji misle da to zbilja mogu”, tvrdi Ricciardo.

Australac vjeruje da Formula 1 može puno toga učiniti kako bi na stazi imali bolju predstavu, a to jednako zaslužuju i vozači i navijači.

“Sadašnji bolidi se ne čine brzi i znamo da ne idu jako brzo – pogotovo na startu. Znamo da Formula 1 može biti bolja u tom pogledu i mislim da će ovo pomoći. S vozačkog stajališta, ne vidim ništa loše u tome. Mislim da svi to želimo i smatram da trebamo biti brži – zbog navijača također.”

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
otto

Ma kakva brzina.Morate stajati na mjestu,staviti prozirne haube kako bi pojedini genijalci mogli uživati u pogledu na ultra moderne tehnološke dosege. 😛

F1 fan

A ti si kao taj?

Luka Tunjić

Jok ti si.

F1 fan

Naravno da nisam, ali nije ni on. Malo ste ga precjenili, prošle godine je imao više sreće nego pameti

Zeus

Ma da, samo sreća ga spasila, ustvari ne napušta ga, kao i ove sezone.
Opet ga ta sreća gura naprijed jer ima više iskorištenih komponenti od kolege i puno bolje rezultate, en ti sreću…

Pogotovo ovakve situacije, srećković da ga nema…

https://www.youtube.com/watch?v=DYHb57RGgow

onboard se vidi još bolje kako su mu pomogle sretne gume, upravljač i naravno sretniji bolid 🙂 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=N9zC-95bzv8

😉

zonosso

Od početka, kad si se pojavio u f1, nisi mi nimalo tip vozača za kojeg bih navijao. Moram reči da ti je ova prva pametna izjava, zato palac gore.

prosti

… ja sam isto preferirao vergnea dok su vozili u STR-u

Luka Tunjić

Obojica su odlični.

F1 fan

Vergne je za njega tata mata

Related Posts