Renault priznaje postojanje problema u tvornici motora

Renault još uvijek nije riješio svoje probleme koji su ove godine skupo koštali ekipe Red Bulla i Toro Rossa. Francuzi su sada priznali da nešto nije u redu s njihovom bazom u Viry-Chattilonu, a zanimljiva je činjenica da je prije nekoliko dana Gerhard Berger izjavio kako sumnja u Renaultov napredak jer je njihova tvornica zastarjela. Slične riječi sada dolaze i od šefa Renaultovih F1 operacija Cyrila Abiteboula:

“Motori su na dinamometru pouzdani, ali kada dođu na stazu, više nisu. Očito nešto nije u redu u našem procesu testiranja i provjere, od kontrolnog stola do staze. Poput aerodinamike kada zračni tunel ne govori istinu; potpuno je isto i u svijetu motora.”

Francuz je dodao da Renault naporno radi kako bi riješio svoje probleme te pritom odbacuje priče o razlazu s Red Bullom ili čak napuštanju Formule 1.

“Prolazimo kroz teške trenutke, ali ovaj brak ima sve razloge da traje. Moramo napraviti bolji posao na stazi, ali i izvan staze.”

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mrav074

Ajde rjesite to do iduce sezone

Schumi1

Ma nek rješavaju odmah. Toro Rosso najavio borbu za petu poziciju, i stvarno i imaju bolid za tako nešto. A zbog Renaulta bi mogli završiti u dugovima na kraju sezone, ako završe negdje na kraju poretka…

Related Posts