Prost: Renaultov napredak neće biti vidljiv prije 2016.

Četverostruki svjetski prvak Alain Prost vjeruje da će Red Bull i Toro Rosso morati pričekati sljedeću godinu kako bi od svog dobavljača dobili konkurentnu pogonsku jedinicu. Nakon niza kvarova i eksplozija, austrijska momčad će u Monaku koristiti svoj četvrti i posljednji motor ove sezone pa Daniela Ricciarda i Daniila Kvjata čeka težak posao u nastavku sezone s obzirom na to da je do kraja prvenstva ostalo još 14 utrka.

“Bit će nekakvog razvoja. Možda nedovoljno za ovu godinu, ali bit će za sljedeću”, rekao je Renaultov ambasador Alain Prost.

Red Bullov šef Christian Horner je optimističniji i vjeruje u veliki napredak ove sezone.

“S momčadskog stajališta želimo to što je prije moguće. Renault je očito nervozan zbog pouzdanosti pa mislim da ćemo nešto značajno sigurno vidjeti u drugoj polovici godine. Trenutno se nalazimo u teškoj situaciji jer se nalazimo u ničijoj zemlji s deficitom kojeg imamo.”

Iako je Renault imao veoma loše performanse u novoj V6 eri Formule 1, Prost ne smatra da je to naštetilo francuskom brendu.

“Ne može biti dobro, ali mislim da to ne pravi štetu Renaultovom brendu. Ne bi trebali zaboraviti da se ovakve stvari ponekad događaju u motorsportu. Možete dominirati, a onda izgubiti tu dominaciju. To trebate prihvatiti. Možda postoji malo više problema nego što smo očekivali, ali promjena pravila je bila jako velika, a oni su se koncentrirali na prvenstva prije toga. Osim toga, ne treba zaboraviti da performanse bolida ne ovise samo o motoru, već i o šasiji. Nije sve crno i bijelo – to možete vidjeti po performansama Toro Rossa s istim motorom.”

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
RogerR1

Poredak za Monaco: 1. Vettel, 2. Ricciardo, 3. Rosberg, 4. Raikkonen, 5. Bottas,….. 😀

Related Posts