Organizatori VN Italije će ovog vikenda održati razgovore s Ecclestoneom

Organizatori VN Italije će se ovog vikenda sastati s Bernijem Ecclestoneom kako bi pokušali naći zajednički jezik i spasiti legendarnu utrku u Monzi, prenosi Motorsport.com. Nema sumnje da su Ecclestoneove prijetnje naljutile brojne navijače diljem svijeta, a podršku su Talijanima uputili i brojni vozači. Fernando Alonso se oglasio prije dva tjedna u Španjolskoj.

“To je jedna od najboljih utrka godine. Postolje je tamo nevjerojatno sa svim tim navijačima na startno-ciljnoj ravnini. To je Ferrarijev dom – vrlo je važan za Formulu 1. Ali VN Njemačke je također vrlo važna utrka pa je neće biti ove godine.”

Ecclestone je nekoliko puta rekao da se događaj može održati samo ako Monza uplati istu količinu novca kao i ostali europski organizatori.

“Situacija je vrlo jednostavna. Prije dvije godine sam sklopio dogovor s jednim od ljudi koji više nisu uključeni. Za Monzu smo dogovorili iste ekonomske uvjete kao i za druge europske staze, a to je 20 milijuna eura za svaki trkaći vikend. Sve u redu, rukovali smo se, ali nakon tog sastanka se ništa nije dogodilo”, rekao je Bernie.

“Ugovor za 2015. postoji, ali ne za naredne sezone. Da, Monza je dio povijesti Formule 1, ali oni moraju platiti.”

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Rampante

Monzu ćeš ti ukinuti,ma da nebi! Malo domani! Neće ti talijani to dopustiti,imaju jaki lobij i njih se nešto pita,pa nije italija afganistan,nešto je dala formuli 1!!!!!

mig 21

I jos starome fosilu nije dosta novaca i jos hoce,a 150 godina ima…Fujjjjj….

Portorico

Ne brinite se . Sanse za izbacivanje Monze su ravne nistici . Moze Berni pricati sto hoce . F1 i onako trenutno stoji prilicno lose , a izbacivanje ovakve staze bi bilo ravno samoubojstvu . Ako treba FIA ce uplatiti novac starom pohlepniku .

Luka Tunjić

Ovo šta se događa s formulom je jadno. Pokušavao sam ostat pozitivan, 2014 sam govorio čeka nas pravo utrkivanje no…ovo više nema veze s utrkivanjem. Politika se previše upliće u sport. Bernie je možda i nešto napravio za Formulu 1 no on trenutno razara sve ono što se kroz povijest radilo. Iskreno, još mi je i najdosadniji dio vikenda kad provodem 2 sata na kauču gledajuci utrku i subotom sat vremena gledajuci kvalifikacije. U školi sam ja jedini koji prati Formulu, prije su djeca u ponedjeljak u školi raspravljali o jučerašnjoj utrci. F1 ide u krivom smjeru. Tehnologija se danas… Read more »

John Coltrane

Nisam Ferrarist, ali…
NE DIRAJTE MI MONZU!

Inače vam šaljem svoje dečke s kombinirkama i let-lampama u posjetu.

modesto

neke staze moraju ostati zaštićene ,monako,silverstone,spa,montreal,monza, austria, brazil,pa nećemo gledati sve azijske ,ma f1 više nije što je bila.staze s tradicijom moraju bit uvijek tu zbog duha prošlosti

Majki2111

Samo ću reći da ništa ne traje vječno.

modesto

ma tako je shernie dovedi vn irana

Anvil

Ako izbace Monzu iz kalendara stazu koja je legendarna, na kojoj se vozi vise od 50 godina.
Najbrza staza u kalendaru, jedinstvena Parabolica nesto sto ni jedna druga staza nema.

Hrvoje Horvat

tog dementnog B. E. treba ga izbacit iz F1

F1 Karthikeyan

Ti bi trebao njima placat za sudjelovanje na ovoj legedarnoj stazi.

Related Posts