Lotus: Maldonado se mora dokazati

Pastor Maldonado je jedan od vozača s najvećom financijskom pozadinom, no njegovi rezultati u momčadi Lotusa su ispod očekivanja. Lotus na račun Venezuelanca od PDVSA prima 27 milijuna dolara i teško da će se odreći tako velikog novca, usprkos Maldonadovoj nekonkurentnosti koju potvrđuju tek dva osvojena boda u 23 utrke.

Lotusov CEO Matthew Carter tvrdi kako ipak neće zauvijek tolerirati neuspjeh i da nitko nije nedodirljiv.

”Nijedan vozač nije u poziciji da ne može biti otpušten”, kazao je Carter. ”Pastor je vrlo brz vozač, znamo to iz podataka simulatora i onoga što radi na stazi. Prošle godine on i Romain nisu imali dobar bolid, no ove godine ga imaju. Ipak, Pastorove kvalifikacije nisu bile dobre i on će to prvi priznati.”

”U Australiji je imao odličan start, no onda je izguran sa staze, a slično je bilo i u Maleziji. U Kini je prvu polovicu utrke vozio vrlo dobro, ali je onda imao problema s kočnicama.”

Carter naglašava kako se ne može sve pripisati lošoj sreći i da će Malodonado morati opravdati i zaslužiti svoje mjesto u Lotusu.

”Sve u svemu, vjerujem da smo mu dali dobar bolid da se dokaže i ima cijelu sezonu ispred sebe da to napravi.”

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
prosti

a jesu li u lotusu razmišljali da pastora upišu na tečaj savladavanja bijesa kod charlia sheena?

vedranF1

Ma Carter sere bezveze,dok god toliki milijoni stizu Lunapark vozac ce imat mjesta

croatic f1

Uistinu me iznenadilo kad sam prošli put u našoj studijskoj emisiji na Max GP-u čuo jednu statistiku o Pastoru: u cijeloj svojoj karijeri u kojoj je dosad nastupio na 80 utrka, Pastor je u bodovima bio samo 8 puta! Naravno, ona pobjeda iz Španjolske 2012. se definitivno ističe i tad je on stvarno odvozio sjajnu utrku i zasluženo pobjedio, ali činjenica da je samo 8 puta u 80 utrka došao do bodova je uistinu vrlo loša. Kad gledaš njegove rezultate, vidi se koliko je nekonzistentan, koliko samo odustajanja i plasmana daleko od bodova. Također, zanimljivo je da je u 3… Read more »

modesto

bojim se da je ovo zadnja sezona pastora u f1,,

mcc

Znači ko će prije uhvatit bodove: Mcl, Marussia ili Pastor

Zeus

Pa nije više gušter da se mora dokazivat, ali tako traži limite, kaže. Mislio sam da sada kad je ta tehnologija dostupna, za takve stvari služi simulator, šta će to Pastoru, dao je lovu da sa bolidom može tražit granice, tj. ići često preko njih…jer posljedica-nema, garancija je 40 milijuna PDVSA dok daje. Go Pastor 🙂

Related Posts