Kompleks bazena je još uvijek izazovan

Iako su na zavojima 15 i 16, drugom dijelu kompleksa bazena, za ovogodišnju utrku obavljene sigurnosne promjene, vozačima će taj dio staze još uvijek biti veliki izazov.

Promjena je učinjena tako da je zid na izlasku iz šikane uvučen u stazu i zamijenjen rubnikom. Iako je promjena uzrokovala probleme na nedavnoj utrci Formule E, gdje su vozači rušili štap postavljen u vrh zavoja, ovog vikenda tih problema neće biti jer neće biti štapa.

Iako micanje zida znači da vozači imaju više mjesta za pogrešku, bivši vozači Formule 1 misle da je još uvijek teško pogoditi zavoj. Vitantonio Liuzzi je rekao:

“Da, još uvijek je izazovno, iako je najbrža linija malo drukčija. Još uvijek je potrebno naći dobar način da se bolid skrene s puno podupravljanja. U bolidu Formule E, jer je tako težak, teže je zaustaviti bolid s količinom gibanja koju nosi još od šikane. Mislim da je to još uvijek najteži dio staze i da možete dosta zaraditi.”

Bruno Senna misli da promjene neće prouzročiti razliku i da će još uvijek sve izgledati dobro gledateljima.

“Mislim da će u F1 još uvijek biti veliki spektakl. Izlazni rubnici meni nisu puno drukčiji, no u F1 bi njima moglo biti lakše balansirati bolid i ubrzati za idući dio.”

Na stazi je također izvršena obnova asfalta – Startno-ciljni kompleks, trg Casino, ulaz u tunel, kompleks bazena i boksevi su za ovu utrku dobili novi asfalt.

Ulaz u zavoj Tabac je pomaknut 2.5 metra prema šikani, što je skratilo službenu duljinu staze na 3 337 metara.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
Admin
20.05.2015. 15:20

Je li to šikana gdje se Perez sudario 2011?

avatar
Anvil
20.05.2015. 14:18

Auuuu totalno drugčija staza.

🙂

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x