Honda će uskoro iskoristiti svoje tokene

Honda bi uskoro mogla početi iskorištavati svoje prve tokene kako bi poboljšala nekonkurentnu pogonsku jedinicu McLarenovog MP4-30. Japanci su do sada poboljšanja uvodili zbog pouzdanosti, a to znači da Honda još uvijek na raspolaganju ima svih devet tokena koje može iskoristiti za nadogradnje u cilju poboljšanja performansi.

Šef F1 programa Yasuhisa Arai nije želio točno reći kada će Honda početi koristiti svoje tokene, ali zna se da se to neće dogoditi na kraju sezone.

“To ne bi imalo smisla. Iskoristit ćemo ih kada budemo znali da ćemo od njih imati koristi, a to će biti uskoro, nakon testova.”

Arai vjerojatno misli na dva sezonska testa, a prvi od njih je upravo završen. Drugi će uslijediti nakon VN Austrije na Red Bull Ringu krajem lipnja. Zanimljivo je da postoji mogućnost iskorištavanja svih 9 tokena odjednom:

“Proučavamo tu opciju, ali nismo odlučili”, rekao je Arai.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Schumi1

Govori se da će iskoristiti svih 9 do Silverstonea.

AlonsoForever

da sam na Arai-ovom mjestu bih ovako raspodijelio tokene:
Canada 4
Silverstone 2
Monza 3
Ali ako je pametno sve odjednom krajem lipnja ili tamo kasnije onda okej…

ciki-f1

Bravo, lijepo osmišljeno, dobar raspored, ovakav dobar raspored bi im dobro došao ko budali šamar.

Ayrton Mclaren

A ne znam…..ili uložiti sve tokene odjednom i ići na sve ili ništa, ili token po token pa pomalo….nebitno…..jednostavno PJ Honde nije dovoljno dobra i točka. Ne kažem da je kriva samo Honda, a ne McLaren ali većina problema krije se u Hondinom motoru…nadam se da će pametno uložiti te famozne tokene i barem malo popraviti ovu sramotu od motora i rezultata….

Related Posts