FIA stala na kraj trikovima u sustavima za dovod goriva

FIA je potvrdila da će konačno stati na kraj raznim trikovima koji su određeni proizvođači koristili u svojim sustavima za dovod goriva, a koje su kratkotrajno utjecale na performanse, prenosi Motorsport.com. Iako su ranije poduzeli određene korake kako bi bolje motrili i mjerili protok goriva u cijelom dobavnom sustavu, FIA još uvijek nije zadovoljna aktualnom situacijom.

Vjeruje se da neke momčadi stječu prednost kroz pametne postavke engine managementa koje povećavaju protok goriva u kratkom vremenu, a to može biti velika prednost u kvalifikacijama. Priča se da su na ovom području od početka sezone radili Mercedes i Ferrari, ali nijedna momčad nije prekršila pravila.

Kontroverze oko protoka goriva su prvotno prisilile FIA-u da izda direktivu u kojoj stoji da će se mjerenja tlaka goriva od VN Kine vršiti na više točaka. Pitanje se ponovno aktualiziralo na sastanku tehničkih direktora ranije ovog tjedna, a FIA je sada momčadima poslala dokument u kojemu stoji da sada postoje nova ograničenja po pitaju onoga što momčadi mogu raditi.

U izvještaju koji je u subotu poslao direktor utrka Charlie Whiting piše:

“Od ovoga trenutka ćemo očekivati da tlak goriva, u sustavima s visokim i niskim pritiskom, ostaje konstantan iznad protoka od 90 kg po satu. Smatramo da nije potrebno definirati što smatramo konstantnim, vjerujemo da je o bilo kakvim problemima praktičnije diskutirati s relevantnim timovima ako i kada problemi nastanu.”

Whiting dodaje da bi FIA mogla individualno provjeravati svaki od sustava za dovod goriva među momčadima kako bi se osiguralo da sve ekipe potpuno poštuju pravilnik.

“Osim toga, oprezno ćemo obavljati fizičke inspekcije svih sustava za dovod goriva koji su u upotrebi.”

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Zeus

Nije dosta što imaju samo 100kg goriva nego im još treba odrediti kako ih trošiti.
Tako je, ubiti i srezati u korijenu svaku ideju i kreaciju koja diže performanse.

Šta ih briga što rade i u tom jednom krugu kvalifikacija? Koji su to lapani skupa sa ovom pijavicom od Whitninga…

Parabolica

Dobro si rekao, pijavicom.
I ovo rezanje svega mogućeg je razlog odlaska Neweya. Stoka.

AlonsoMcLarenHonda

F1 je puna toliko nekih glupih pravila i restrikcija, a sve pod izgovorom kao da smanje potrošnju, a ne da ne smanjuju troškove nego samo gomilaju, da su jednostavnija pravila sve bi bilo zanimljivije, jednostavno odredi koji motor ide, a ostalo tko šta napravi pa neka se utrkuju …

Alen_HAM

Dakle,NIJE STALA na kraj, već ĆE STATI…ajmo malo vremena ponoviti

Related Posts