Berger nije iznenađen Renaultovim problemima: Njihova tvornica je zastarjela

Iako su ove godine imali problema na svojoj šasiji, u Red Bullu vjeruju da im je to i ove godine jača strana. Aero odjel austrijske momčadi tvrdi da svojim naporima može napraviti veliki dio posla kada je riječ o približavanju vodećima, ali sve će ipak ovisiti o Renaultu i njihovom napretku. Tenzije između Red Bulla i čelnika francuske kompanije su se smirile, a bivši vozač Gerhard Berger ne vjeruje u skori oporavak:

“Uopće nisam iznenađen”, osvrnuo se Austrijanac na Renaultove probleme koji se nastavljaju i u 2015. “Njihova tvornica je zastarjela. Mercedes ima tri puta više inženjera i ulaže najmanje tri puta više novca.”

Situacija je za Red Bull još teža jer su Renaultove pogonske jedinice jedine koje u skorijoj budućnosti mogu koristiti, a budućnost francuskog dobavljača motora još uvijek nije riješena.

“Mi bi u slučaju njihovog povlačenja morali napustiti sport i tužiti Renault”, rekao je Marko.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
House-13

Ima jedna zanimljiva teorija: sad kad je Audi promijenio vodstvo, ulazak u F1 postaje realna mogućnost, time da bi Audi kupio RB, Reanult STR, a Mateschitz bi kupio F1 i zauzeo mjesto Bernia…

RogerR1

Onda, neka bude tako. Bilo bi veselo 🙂

RogerR1

Berger zna.. 😀 pih!

Groff

Jasno da je tvornica zastarjela kad su lumeni iz FIAe izmislili motor s baterijom. Vratite v10 atmosferac pa da vidimo kak neznaju napraviti dobar motor.

stari lisac

Zanimljiva izjava Darka, ovaj Marka…

A ako oni napuste sport, da li njih Renault može tužiti? Jer, koliko vidimo, oni su jedine dvije močadi koje koriste Renaultove PU…

Kush

Pa mislim da ne osnovano, jer oni su kupci(mušterije) koji imaju pravo vratit neispravnu robu uz povrat novca, a Renault proizvođač, tj prodavač, čija roba mora biti u skladu s deklaracijom na limenci 🙂 Šalu na stranu, to je sve regulirano ugovorima, koji nisu kratkoročni, i da izađu naprasno iz hira vjerojatno bi Renault imao razloga za nezadovoljstvo i tužbu, ali s obzirom da je Renault taj koji bi u vjerojatno detaljnim ugovorima ipak ispao krivac za stanje, jer u najvećem dijelu i je, još oba tima istog vlasnika gube velik novac zbog njih, a platili su im isto velik… Read more »

Related Posts