Rosberg tvrdi da ga je Hamilton nepotrebno usporavao; Lewis odgovara da nije njegov posao paziti na tuđu utrku

Pobjednik VN Kine Lewis Hamilton i drugoplasirani Nico Rosberg imali su zanimljiv intervju nakon današnje utrke. Svjetski prvak je u jednom trenutku nakon prvih ulazaka u boks lagano popustio kako bi sačuvao svoje gume, ali to je prisililo i Rosberga da uspori. Takav postupak je trećeplasiranom Sebastianu Vettelu omogućio sustizanje Mercedesovih vozača. Rosberg je, pomalo iznenađujuće, rekao da je njegov timski kolega mislio samo na sebe tijekom današnje utrke.

“Moja utrka je bila ugrožena. To je scenarij kroz koji smo detaljno prošli uoči utrke. Za onoga naprijed je najbolje da gura vozača na drugom mjestu prema Sebastianu. To je najbolje za vozača na čelu, ali ne i za momčad. Takav čin onoga na drugom mjestu nepotrebno stavlja u riskantnu poziciju. Je li Lewis to učinio namjerno ili ne? Ne znam, ne mogu na to odgovoriti. Ali na press konferenciji je rekao da je samo mislio na sebe, a to je zanimljiva izjava.”

“To je to – frustriran sam rezultatom jer je moja utrka bila ugrožena, a moj zadnji stint je bio predug jer sam morao pokriti Sebastiana pa sam na kraju utrke uništio gume.”

Hamilton se ne slaže sa svojim timskim kolegom kojemu poručuje da pokuša pretjecati ako misli da može voziti brže.

“Nije moj posao paziti na Nicinu utrku. Moj posao je završiti utrku što je bolje i što je prije moguće. Nisam ništa učinio namjerno kako bih usporio bilo koji bolid koji se nalazio iza. Bio sam fokusiran samo na sebe. Ako je Nico želio proći, trebao je pokušati, ali nije.”

35 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
alfa707

Ne gotivim hamiltona ali ovdje je u pravu!!! Ako je ovaj mogao brže zašto nije???

Alen_HAM

sigurno ste vidjeli kako se Kvijat suprostavio Riccardu.. svi se bore za svoje pozicije i izgradjuju svoje mjesto u momcadi. Riccardo je obisao Kvijata, no momcad ce se sljedeci puta zapitat hoce li ga traziti da propusti Riccarda. tako i sa Nicom, nema puno pitanja. Da je Lujo prosle godine pustio Nicu da ga prodje kada je team iz boksa to trazio ( ne sjecam se tocno kojoj se utrci radilo), pitanje je jel bi Lujo osvojio naslov prvaka. ovo je jako osjetljiv sport, radi se o desetinkama sekunde razlike izmedju dva bolida na stintu od 300 km.. halooo! tako… Read more »

sennacher

Što se Kvyata tiče, sigurno će ekipa popričati s njim i vjerojatno se ovo od jučer neće ponoviti. Lijepo su ga obavijestili da su na drugačijim strategijama (i bili su, Kvyat je bio jedan od dva vozača koji su startali na tvrđim gumama), a ovaj je to potpuno ignorirao. Hamilton je u ovoj situaciji načelno u pravu i nema potrebe da Rosberg ovako javno cvili. Ako i postoji problem mogli bi to riješiti u garaži. Ili ne bi? Izgleda da u Mercedesu kao ekipi ne štima puno toga. Sreća da je bolid fenomenalan, ali kako bi tek bilo da nije?… Read more »

MasterChief

Eh Nico, ako te je usporavao, trebao si napasti.
Ovakvo tužakanje je kontraproduktivno i podiže Lewisu samopouzdanje.
Lewis te nije udario ili parkirao bolid da ti ne možeš proći. Sve što je napravio je unutar pravila.

hrcfaca

Ma šta reči? Gledao sam i ne sječam se baš da je Rosberg uopče bio u prilici da prođe Hamiltona, a ako ga je toliko zaista usporavao onda je trebao uzeti lijepo stvari u svoje ruke i proči ga i Amen.

wilson

Da bi pobijedio u utrci, prvo moraš pobijediti momčadskog kolegu. Manje se žaliti, voziti brže i riješiti to na stazi. Točka.

Messa

Hamilton je dokazao da je brži kad ga je prošle sezone direktno na stazi prešao i to je to.. Nek Rosberg napravi isto.. Ako mu iz boksa ne dozvole ko ih jebe.. pravi šampion nebi čekao dozvolu nego bi prošao ako može..

prosti

a onda je svizac zamotao čokoladu… nico je svakom novom izjavom sve smješniji – stisni zube, priznaj poraz i skoncentriraj se na iduću trku

marinx

sa tim svojim izjavama postaje smijesan.
zelio sam i nadao sam se jos i prosle godine da rosberg hoce i moze biti hamiltonu prijetnja.
smatrao sam ga kvalitetninijim vozacem ( po mom misljenju on jest odlican vozac velikih sposobnosti i svaka momcad bi ga zeljela za drugog vozaca ) ali da osvoji titulu prvaka e za to nije dorastao, 😉

Perica9

Kmekalica žešća.. Hamiltona boli 80 pič*** mat**inih što on isto usporava

Rim-la

Mislim da je Rosberg zapecatio svoju sudbinu u Maleziji 2013, utrci kad je trazio dozvolu 5-6 puta od Brawna da prestigne Hamiltona, a nije je dobio, umjesto da ga je poderao bez obzira na timske odredbe, bas kao sto je Vettel uradio Webberu. Tim neprestizanjem je sam sebi odabrao mjesto drugog vozaca u timu. I od tada, a i kroz citavu 2014 godinu (optuzbe u Monacu, borba u Bahreinu gdje je Hamilton isao na noz, a on popustao, zatim Belgija gdje je prihvatio odgovornost za incident) on je sebi poprilicno unistio samopouzdanje tako da je sad psiholoski totalno gotov, i… Read more »

SpeedyDS1998Senna

Hamilton je u pravu i mislim da je Rosbergu tesko prihvatiti da je losiji i da mora vise raditi ako misli bit prvak.Njega nitko ne koci,on se samo tuzaka i cmizdri okolo pred kamerama umjesto da stisne gas i prestigne Hamiltona kad vec smatra da je toliko dobar ili da bar pokusat. Hamilton je vozio svoju trku a to sto je ovaj nesposoban nije Hammyjev problem. Inace nisam fan Hamiltona ,ali ovo je stvarno,al stvarno jadno. Ima jak auto,sto je najbolje od svega. Jos bi nekako shvatio da ima pasje govno od auta al ima najjaci auto na gridu.Luzer. Kako… Read more »

iceman_07

Ne volim Hamiltona, ali potpuno se slazem sa njim ovde. Mislim kakvi su ovo izgovori Nice, bolje mu je da suti i vise radi i da nesto konkretno pokusa uradit u utrci ccc. Medjutim razumijem ga da je izkompleksiran trenutnom Hamiltonovom formom, ali ovakve izjave mu ne trebaju.

raca

slabom ku..u i dlaka smeta

Ferrari Maniac

*rđavom ku…….. 😉

damir76

Kmeee, kmeee!!!
Jbt ovaj Rosberg je ljigaviji od Alonsa, onaj barem zna voziti i daje sve od sebe na stazi, a ovaj valjda očekuje da mu se udruže njegova ekipa, ostali vozači, ostale ekipe, Bernie, FIA, i tko zna tko još (Zdravko Mamić? 😀 ) ne bi li mu pomogli da pobijedi…

iceman_07

Hahaha dobar skroz, imas plus 😉

mcc

Zamisli maminja u F1 – ludilo i cirkus. Bernie bi konačno odustao

HankM 14

Hah, pa i sam je Rosberg odmah na početku rekao poslje Australije da bi dobro došla pomoć Ferrarija pa mu se to u Maleziji obilo u glavu.

Ayrton Mclaren

Bespotrebno…..Nico treba gledati sebe i svoj nastup, a ne se zamarati Lewisom. Ako je vozač ispred tebe prespor prođi pokraj njega!!! Pa to je bit utrkivanja…ovo je frustracija jer Nico ne uspjeva biti ravnopravan s Lewisom na početku sezone, ali na ovakav način neće ništa postići, treba raditi i gledati kako da pronađe tih 0.2-0.3 sec koje ga dijele od Lewisa…..

Adrian Newey

sa nestrepljenjem cekamo avalona i ostale znalce da pojasne zasto je i ove godine lujo brzi od rosberga…

da mi je samo znat sta ce sad izmislit
tolko piskaranja a nista ,

nick bi mu trebo bit SVE A NIS

damir76

Vrlo jednostavno, Hamilton spada u 3 najbolja vozača današnjice, a cvilidreta Rosberg je možda na granici top 10 te liste…

Adrian Newey

aha sad je odjednom u to 3!!

a koliko godina vam je trebalo da to shvatite???

covjece kakva ekipa je ovjde ,pa pojma nemaju o f1

damir76

Hm, ne znam za ostale, meni je on već godinama u top 3 ili 4… kao četvrtog tu sam uvijek smatrao Kimija, ali mi se sve više čini da je on ipak mrvicu iza trolista Vet-Ham-Alo…

skrga

Rosberg je postao novi Prstic

ProkletiGad

Najbolje da se skrsite sljedecu trku pa da vettel bude opet prvi a kimi 2
….ako nemas muda prestic ili ugrozit onda ne seri jer svaki vozi svoju trku kolko god da ste momcadski kolege

Groff

Pa sad…mislim da Nico nema muda stisnuti Hamija na stazi. Stisni gas i nedaj mu mira, samo pazi da ga ne izguraš sa staze.
Ili je Mercedesova politika takva da je Hami broj 1 a Nico broj 2. E tu mu ni muda ne pomažu.

DIAZic

no, sad je Lewi kriv što je on nježna ptičica i ne usudi se protiv glavnog. A bilo bi i čudno vidit da Lewis ne grakne i ne spusti nekaj ovome haha 🙂

SilverArrow

Pa oni nemaju unutarmomčadske odredbe ili se to promijenilo?

Sheldon cooper

pa sudeci po team radio-u imaju odredbe, jer je niko na radiu rekao kako je luis usporio i trazio dozvolu da pojaca tempo, iz tima nije stigao potvrdan odgovor… odmah posle toga je bila poruka luisu od tima da pojasni pad tempa, i da pojaca tempo u suprotom ce dati rosbergu dozbolu da napadne, i onda su se pojavili oni brzi krugovi hamiltona pre poslednjih pit stopova

mcc

Za javnost niti jedna momčad nema unutar momčadske odredbe, navodno zabranjeno od fijaska Ferrarija sa Schumijem i Rubensom i velikog razočaranja fanova F1. Al i mala djeca znaju da se toga nitko ne drži, jer se u svakoj jačoj momčadi zna tko je vozač br.1 a tko br.2. Ne znam samo jel Rosbergu treba nacrtat da on nije vozač br.1 jer Lewis je jednostavno bolji vozač od njega – slično ko u Red Bull-u prethodnih sezona, nema timskih odredbi al smo svi znali za kojeg je vozača momčad drukala – ništa osobno to je samo biznis i biraš onog ko… Read more »

SilverArrow

Ja znam da u McLarenu, barem do sad nije bilo propuštanja. SItuacije Michaela i Rubensa uopće neću komentirati, zanimljivo je da su fanovi te situacije jako brzo zaboravili.

mcc

Htio sam se baš na njih nadovezat(pa mi se nije dalo pisati al drago mi je da se netko sjetio) kako su bili jedina momčad koja se, nakon Mike i sezone trijumfa Lewisa, toga držala. I pogledaj kako im se to isplatilo – užas. A baš su imali dobre bolide i momčad (a njih baš ne gotivim puno – ono britanci). Da bi došao do vozačkog naslova moraš ulagati u jednog vozača. E sad tko će to biti to momčad odlučuje a ne mi

ciki-f1

Haha, al ste našli sliku, prigodna.
Aj Nico ne s.ri nego vozi taj stroj kako treba, ono disanje što si vježbao očito ti šteti.

f-duct

veselo je u mercedesu

Related Posts