Newey: Red Bull nije kandidat za naslov ove godine

Iako prva predsezonska testiranja još nisu počela, Red Bullov Adrian Newey vjeruje da je nerealno ovoga trenutka očekivati da će Renault napraviti pomak koji bi im omogućio borbu za naslov ove godine. Cijenjeni dizajner zna da će uspjesi njegove momčadi ovisiti o performansama pogonske jedinice u ovogodišnjem RB11, za koju vjeruje da neće tako skoro biti na nivou Mercedesove.

“Trebamo biti realni kada su u pitanju naša očekivanja za ovu godinu. Mercedes ima veoma jaku pogonsku jedinicu, procjenjujemo da su na kraju prošle sezone imali prednost od oko 60 konja. Renault radi naporno kako bi smanjio daj deficit, ali za to treba vremena. Brzina kojom se to područje razvija je manja nego brzina kojom možemo raditi oko šasije.”

“Uvjeren sam da će se Renault moći nositi s tim izazovom, ali treba im vremena da to ostvare. Ako uspijemo pobijediti, kao što smo uspjeli prošle godine, onda će to biti fantastično. Ali na to ne možemo računati. Ovo će biti sezona u kojoj ćemo pokušati izvući sve što možemo i napraviti temelje za budućnost.”

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
sveznadar

još koji dan i sve se bude vidlo …. prošle godine je Williams ugodno iznenadio, ove godine će neka druga momčad iznenaditi …. a Red Bull će sigurno biti bliže Mečki nego prošle godine, može Newey piliti naopako ali svi znamo njihova očekivanja

AlonsoMcLarenHonda

sad kad nema vettela ne smeta mi ni da budu konkurentni

Desmosedici

Dokle je Renault dogurao sa PU to ne znam, ali ne sumnjam da će Adrian ostalo napraviti vrhunski.

jozo0607

da oni ne vjeruju u Renault uzeli bi Mercedesov motor nista mu nevjerujem

Zeus

E, Mercedes im svoju PJ ne bi prodao, taman da daju desetostruku vrijednost.

McM

Mecka ce dominirati a ako ni Honda nece biti blizu Mercedesa mislim da ce 2017 biti opet brutalno revolucionarna.. 😉

Mr.Spaceguy

Jedino Mclaren ima šanse za naslov pored Mercedesa. Williams ima mercedesov motor po defaultu ne mogu do naslova. Renault ima prevelik zaostaka dok je Ferrari tu negdje između.

Daijiro74

To oces rec da Mercedes utjece na razvoj ostatka Williamsovog bolida? ROFL

Mario550

Ne nego je htio reci da Williams nece imati iste specifikacije Mercedesa , male ali bitne razlike ce sigurno postojati ako Williams zaprijeti.

Recimo dobiju par pogonskih jedinica sa greskom na klipnim prstenovima( karike), možda pretanak dihtung i sl.

Kužiš poantu:):):), ako zaprijete naravno.

Kako kažu zagorci Se događa!!!!

Related Posts