Kobayashi otvoren za pregovore s drugim momčadima

Kamui Kobayashi vratio se ove sezone u Formulu 1, nakon što je krajem 2012. godine izgubio svoje mjesto u Sauberu. Sada vozi za Caterham, koji je daleko od forme Saubera C31 kojeg je Japanac vozio prije jednogodišnjeg izbivanja iz sporta. Ugovor koji ima s Caterhamom ističe na kraju ove sezone, a rekao je da je otvoren za pregovore s drugim momčadima.

“Otvoren sam za sve opcije. Nemam ugovor za sljedeću godinu, stoga tražim svugdje. Najveći prioritet je da ostanem u Formuli 1, a nakon toga da se mogu boriti za bodove i više pozicije u poretku.”

“Ove sezone vjerojatno neće biti velikih preokreta jer vodeći timovi nisu najavili nikakve značajne promjene, oni će vjerojatno ostati u istom sastavu. No, možda se netko kasnije odluči.”

Japanac ove sezone još nije upisao bodove, kao ni njegova momčad od početka natjecanja u Formuli 1, a najbolji rezultat koji je ove godine ostvario su dva 13. mjesta.

25 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
FMst

možda Honda ?! … bilo bi super da dobije f1 sic jer ima nešto u njemu nije klasični Japanac – kamikaza ( tipa Sato i xy drugih )

Ferrariforever

.Meni osobno je Kamui sjeo još iz vremena Saubera. Istina nisu to bili neki velebni rezultati (tek jedan podij) al moram priznati da su me njegovi potezi oduševljavali. Jako simpa momak, i svakako jedan od onih kojima nije pružena prava prilika., caterham nikako nije auto za takav talent. Al, znate kak to ide…F1 je neumoljiva. Dolaze neki novi klinci pa sumnjam kako će on ikada uspijeti dohvatiti nekakav vrhunski bolid. Međutim, mislim da ima razloga biti sretan, bez obzira na to bude li do godine na gridu ili ne, jer i on je jedan od sretnika koji su uspijeli sjesti… Read more »

avalon

kamui je ljubimac poppriličnog broja forumaša i napisat nešto kontra njega je skoro ka napisat nešto protiv kimija 🙂 kad kamui 2011. ostavi iza sebe di restu za 3 i alguersuaria 4 boda to je ludilo . ludilo je i kad te 2011. ostavi iza sebe pereza 16 bodova . samo … 2011. je perezu bila prva sezona u F 1 , a kamui je do tada iza sebe ima 21 trku tj sezonu + 2 trke iz 2009. 2012. kad je sergio ima iza sebe sezonu ( 18 trka ) u istom bolidu je bija bolji od kamuia .… Read more »

Daijiro74

Ja neznan za koga ti navijas. Svaki tvoj komentar je kontra svih dotad napisanih komentar o bilo kojem spomenutom vozacu. Niko nije kaza da se Kobayashiboria za vrh poretka i nije nikom omiljen zbog tog razloga nego je omiljen zbog svoje borbenosti i zbog toga sta bez obzira u kako losem bolidu je momak se trudi napadat i prilazit pa makar ga to kostalo odustajanja. Bas nacin voznje koji nedostaje u modernoj F1. I jedan je od rijetkih vozaca sta ne place po medijima kad mu utrka ne pođe od ruke

avalon

navijam za TBF i “uvik kontra ” a ozbiljno , šta ima veze za koga navijam ? i di sam ja to napisa nešto kontra kamuia ? samo sam napisa i ono sa “duge strane” o kojoj simpatizeri japanca ne govore . kako niko nije napisa da je kamui za san vrh poredka kad se na nagađanja da massa odlazi iz ferraria pričalo da bi crvenima bilo dobro da angažiraju kamuia ? sad ga se “stavlja” u McL s obzirom da tim razmišlja o vozačkoj postavi za 2015. kad boullier kaže “Plan je stvoriti McLaren koji će dugo biti u… Read more »

stari lisac


Dejan1304 je napisao: “…pa i Kobayashia je prao Perez u Sauberu….” i na to sam se osvrnuo… simpatiziram Kamuija i navijao sam za njega da dođe u Ferrari i mislim da bi donio do sada otprilike isto bodova kao i Kimi, ako ne i koji bod više… Za ubuduće ćemo vidjeti… Kimi je definitivno talentiraniji, pa i bolji vozač, po mom mišljenju, no Kamuija Sergio Perez nije prao… Pozdrav tebi… 😆

avalon

stari lisac… prvo bi trebali definirat šta je to “oprat nekoga”. ako je to bit bolji od npr tim kolege onda je kaui opra sergia 2011. ali se “zaboravlja” činjenica da je perez te sezone bija rookie , a kamui je iza sebe ima odvoženu sezonu + 2 trke iz 2009. već sljedeće sezone je perez opra iskusnijeg kamuia , 3 X bija na postolju ( kamui jedan i za sada jedini put ) i time otvorija sebi vrata da dođe u McL . a japanac sezonu 2013. nije ni vozija . znači li to da su šefovi timova iz… Read more »

Daijiro74

Kakve veze ima sta je perezu to bila orva sezon?! Pa i marquezu je prosla sezona bilo brva pa je doslovno opra 2 vozaca koji imaju debelo debeeeelo vise iskustva u kraljesvkoj klasi od njega. To sta je rookie to je najmanje bitno A ruku na srce, McM je zadnje 2 sezone u najbolju ruku prosjecna moncad u kojoj perez proslu sezonu nije bas nista pokaza. I niko od nas nije kaza da su najave da ce kamui ic u McH negi samo da bi ga volili vidit u nekom boljem bolidu, bilo kojem boljem jer zasluzuje vise od caterhama… Read more »

avalon

e moj Daijiro74 i nije ti neka poredba baš . perez je samo talentiran , a maquez je ultra telenat koji se pojavi tu i tamo . zadnji takav na 2 kola je bija valentino , a to je bilo prije 18 godina !!! osim toga uz ultra talent , mladost – ludost ( šta nije zanemariv faktor kad su motori u pitanju jer pad s motora zna bit PUNO opasniji nego krš sa bolidom ) mark je zasjeo i na hondu koja je dominantan motor pa mu je i time posao bija “olakšan” . sauber sigurno nije bija jedan… Read more »

Blackhawk

Kao i obično, Avalon – kralj si! Nažalost, kod nekih je ovdje ljubav ispred realnosti ali pripisat ćemo im to godinama i neiskustvu hehe.
Ipak, nikad nisam shvaćao ljude koji apsolutno nerealno raumišljaju. I meni ja Marussia draga pa sam svijestan da neće biti prvaci vrlo vjerojatno (da ne rečem sigurno) nikad.
I jedini za koje sam baš navijao uvijek je bio Jordan, pa ću prvi priznati da su im pobjede većinom bile rezultat sreće.

Blackhawk

Zar stvarno ovdje postoje ljudi koji misle da je Kobayashi materijal za McLarena? Dajte, uzobiljite se. I to što je Japanac ne znači da bi ga Honda progurala (Dennis sigurno nije čovjek kojem se nešto može nametnuti) jer je u Japanu velika konkurencija između Honda i Toyote, a Kobayashi je čiji čovjek?

stari lisac

Kamui… Tih, uporan, marljiv, znalac, iskren, predan, simpatičan. Meni osobno drag, ali sam svjestan da neće biti svjetski prvak (99%). No svejedno, oduševljavaju me njegove “epske” borbe u sredini poretka (u Sauberu) i žao mi je što u Caterhamu nema priliku za isto… Možda ipak dobije priliku da pokaže kako jest najbolji jap u F1 ikada… 😆 Naprijed Kamui!

Daijiro74

Slazem se da je skoro pa nenoguce da postane prvak ali mislim da bi pridonia u konstruktorskom poretku nekoj malo boljoj momcadi

Alen_HAM

A cuj,nekome se karte u zivotu dobro posloze ili imas novaca i uspijes ili ne. Primjer f1. Npr mislim da je kamui bolji vozac od masse ali nije imao srece. Da mu se moze dati bar malo sanse a honda je tu odlican izbor. Em ne trazi pare a donisi veliko iskustvo i znanje

Matija

Jenson je vec lagano pri kraju, ali mislim da ce ga Honda Mcl zadrzati zbog iskustva… kao drugi vozac u toj ekipi mislim da bi im odlican izbor bio Kamui… iskustvo ima, agresivan, ali pametan vozac, tocno onakav kakvog nova ekipa treba!

Daijiro74

Amo Honda. Urgirajte, ninja ratnik ceka 🙂

Luka Tunjić

Kamui zaslužuje voziti u boljem bolidu. Volio bih ga vidjeti u Force Indiji iduće godine. Možda jedne godine u nekoj od top momčadi. U svakom slučaju najbolj japanac u povijestu Formule 1. I sviđa mi se što je uvijek iskren u izjavama 😀

Guedes

Nebi se složio sa tobom najbolji japanac u povjesti Formule 1, po meni stavio bi najboljeg japanca u povjesti Formule 1 Takuma Sato zbog 1 pobjede i nekoliko podiuma i hrpom bodova imao je čak 5 pole positiona, mislim da je sada u formuli Indy Car ali nisam siguran…..

Zeus

Takuma Sato? Najbolji rezultat te sezone u BAR Hondi mu je bio 3. mjesto, Jenson Button ga je prao te godine, imao je 6. trećih mjesta i dva druga. Kamui je u Sauberu 2012, u ne tako konkurentnom bolidu, uzeo treće mjesto na domaćoj utrci u Japanu. Brazil u Sauberu, odlična preticanja po promjenjivim uvjetima u Senna “S” zavoju, odličan vozač, pokazuje to i ove sezone, redovito je bolji od Chiltona ove sezone, Bianchi samo pokazuje da je odličan mladi vozač. Znači Takuma Sato ima najbolje rezultate u BAR-u 2004. a onda je Button bio treći, a on 8. Button… Read more »

Guedes

imao si pravo Sato je imao 1 treće mjesto i to 2004 godine ali i dalje stojim iza toga da je Sato najbolji japanac u povjesti formule 1, 2004 godine bio je 8-mi i to mu je bila najbolja sezona a to šta ga je Button prao, pa i Kobayashia je prao Perez u Sauberu….

stari lisac

Pa 2011
12 Kamui Kobayashi Japanese Sauber-Ferrari 30
13 Paul di Resta British Force India-Mercedes 27
14 Jaime Alguersuari Spanish STR-Ferrari 26
15 Sebastien Buemi Swiss STR-Ferrari 15
16 Sergio Perez Mexican Sauber-Ferrari 14
Dobro neko pranje… Svaka čast :hahaha:

stari lisac

2012

10 Sergio Perez Mexican Sauber-Ferrari 66
11 Nico Hulkenberg German Force India-Mercedes 63
12 Kamui Kobayashi Japanese Sauber-Ferrari 60

Kad je Sergio bio bolji… Ogroooomnih 6 bodova prednosti. Ogroooomno pranje… :hahaha:

Zeus

I nikakvih pet pole pozicija nije imao u F1, to sa Satom je tvoje mišljenje, ali sve pa i rezultati govore drukčije. Lisac je napisao usporedbu.

avalon

Zeus… ” Button je te sezone bio bolji od četvrtog Fernanda, onda je to dobra usporedba koliko je Honda bila bolja od Renaulta, pa je svejedno Takuma završio prvenstvo na 8. mjestu.” hm . možda bi bilo dobro uzet u obzir da je fernando te 2004. ima 5 ( a toliko je ima i sato ) odustajanja , a button 3 . osim toga i trulli je u 15 trka sa renaultom ( uz 3 odustajanja ) osvojia 46 bodova . čak je 2 X starta sa P 1 , a 3 X iz drugog reda pa bi se moglo… Read more »

mironet

U mclaren sa hondinim motorom,kvalitetan je vozac samo kad se sjetim njegovih kamikaza pretjecanja u Japanu,nesto u stilu Hamiltona treba mu dobar bolid i bit ce ponovo na postolju…

Related Posts