Kobayashi: Ne brinem za svoje mjesto

Kamui Kobayashi ne brine da bi na njegovo mjesto mogao doći vozač koji će plaćati svoje mjesto jer bi takav potez umanjio šanse ekipe za boljim rezultatima. Caterham je ranije ove sezone prodan konzorciju investitora s Bliskog istoka i Švicarske pa je budućnost Japanca i njegovog momčadskog kolege Marcusa Ericssona dovedena u pitanje. Šveđanin plaća svoje mjesto u Caterhamu dok kod Kobayashija to nije slučaj. Međutim, Kamui je uvjeren da ga njegova momčad neće otpustiti jer misli da bi to smanjilo šanse momčadi u borbi protiv Marussije.

“Ne brinem za svoje mjesto. Glasine uvijek postoje ali stvar je jednostavna: teško ćete dovesti momčad na osmo ili deveto mjesto u konstruktorskom poretku s vozačem koji plaća svoje mjesto. Takvom vozaču tijekom sezone nije lako odmah dosegnuti potrebne performanse. To je veliki rizik.”

Japanac je dodao da je sramota što se Formula 1 sve više okreće vozačima koji plaćaju svoja mjesta.

“Ako pogledamo 10 godina unazad, postojalo je vjerojatno samo par ekipa s takvim vozačima. Danas se čini da skoro svi timovi rade tako. Bitno je što ekipe žele i što vozači mogu donijeti. To je stvarno sramota”, zaključio je Kobayashi.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Supermarkovk

*ebeš mjesto, trebao bi brinuti za momčad

votka

E moj Kamui,ne bi ni ti dobio mjesto da Marcus nije donio milijune,a i šta nije bila priča da su njemu navijači skupljali,ili sponzori neku siću,tako da je bolje da se koncentrira na rezultate,i manje pljuje po drugima,jer više manje svi oni plaćaju,posredno ili neposredno.

stari lisac

Kamui, prestani plakati… Ne stoji ti… Volio bih te vidjeti u jako dobrom bolidu, ali to je, najvjerojatnije nemoguće… Šteta…

Related Posts