FIA bi sljedećeg tjedna trebala potvrditi VN Rusije

Za tjedan dana Rusija bi trebala dobiti zeleno svjetlo za inauguralnu Veliku nagradu. Zbog radova na Soči Autodromu, kontroverzi oko krize na Krimu te padu malezijskog zrakoplova država je imala samo privremeno mjesto u kalendaru za 2014. Međutim, organizatori su gotovo potpuno spremni za FIA-inu inspekciju staze sljedećeg tjedna.

Promotor VN Rusije Sergei Vorobyov za Ria Novosti je rekao da će FIA-ina delegacija provesti inspekciju staze sljedećeg utorka.

“Kao što ste vidjeli, osim završnih kozmetičkih dorada – bojanja, čišćenja i instalacije opreme, staza je spremna za Veliku nagradu. 19. kolovoza FIA će doći ovdje i odlučiti o prihvaćanju ovog objekta za Formulu 1.”

Ukoliko bude potvrđena, ovogodišnja VN Rusije trebala bi se održati 12. listopada.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Perica9

Putin ce im avion srusit ako ne prihvate stazu 😀

HeatBlast -.-

ako se u Rusiji ne moze odrzati GP, onda ne bi trebao ni u Americi… Rusija anektira Krim i pritom ne ispali ni jedan jedini metak i odmah se dovodi u pitanje jedna obicna utrka, Amerika bombarduje Irak i Siriju i ona moze odrzati GP… kako (Zapadni) mediji peru mozak 😡

votka

Presmiješno i prejadno da se uopće i dovelo u pitanje održavanje utrke zbog političkih pitanja,kužim da je to bilo samo reda radi,valjda Petronas i sveukupan pritisak javnosti,ali već je i dokazano da Rusija nije odgovorna za pad zrakoplova,a i taj sukob isto tako,pa po tom kriteriju se američki grand prix ne bi smio nikako održavati.Ma dajte,dokad više ovo medijsko ispiranje mozgova. 😡

Mrav074

Ukoliko nedobije dozvolu, putin ce im osobno oborit avion na povratku

Ferrariforever

.sve je to u biti kontraverzno. Istina je kako je Rusija formalno u ratu s drugom državom na tuđem teritoriju i istina je kako je i Rusija več umočena u kršenje ljudskih prava (no, i nije se tu jedino nešto takvo događalo) pa onda u tom kontekstu uvoditi aktivnosti na međunarodnom planu, od kojih je jedna i F1, možda i nije najbitnija stvar na svijetu. Kada bi se pitalo Ukrajince, te sve njihove pristaše, Rusija kao takva sigurno nebi dobila ništa drugo do li potpune izolacije i to ne samo na ekonomskom ili vojnom području. Ali.. Sport je nešto što… Read more »

Related Posts