Kodrić 20. u Monzi nakon sudara na početku utrke

Naš je vozač opet imao nesreću da se u tuđem sudaru netko odbije u njega, a nakon promjene nosa, do kraja utrke postavljao je odlična vremena i završio na 20. mjestu.

Martin Kodrić nema sreće u svojoj debitantskoj sezoni u seriji Formula Renault 2.0 Alps. Nakon odličnog nastupa i sedmog mjesta u prvoj utrci u Monzi, u drugoj je opet izvukao deblji kraj u tuđem sudaru. Jedan od bolida odbio se do njegovog prednjeg krila i slomio ga, a drugi ga je zavrtio na stazi, čime je propao drugi dobar start Kodrića ovog vikenda, ovaj put s 12. mjesta.

I umjesto da se bori za sami vrh poretka, naš je 17-godišnjak morao u boks po novi nos. Dotad su ga svi već obišli za cijeli krug, što je značilo da je ostatak 25-minutne utrke u Italiji iskoristio za testiranje svojih mogućnosti. A četiri kruga ispod 1:51 dovoljno govore koliko Kodrić može i zna.

“Imao sam odličan ritam na kraju, s brzinom u krugovima mogu biti skroz zadovoljan, ali svejedno sam na početku bio strašno ljut kad opet ja nastradam u tuđim greškama. Ali vikend je bio u redu, važno je da sam sedmim mjestom zaradio još poneki bod u ukupnom poretku”, rekao je Kodrić.

Kodrić je vlasnik šestog najbržeg kruga u konkurenciji 27 vozača u nedjelju, a njegovih 1:51.407 bilo je samo tri desetinke sporije od pobjednika utrke. Opet je to bio Martinov momčadski kolega Charles Leclerc, a iza njega u drugoj su utrci bili Matevos Isaakyan i Alessio Rovera.

“Drago mi je što je Charles ostvario dvostruku pobjedu u Monzi. Stvarno je dominirao u svim treninzima i u kvalifikacijama i u potpunosti je zaslužio svaki bod”, čestitao je i Kodrić Leclercu.

U ukupnom poretku i dalje vodi Nyck de Vries s osvojenih 200 bodova. Leclerc je drugi sa 130, a Isaakyan sa 122. Kodrić se sa šest bodova u subotu popeo među 16 najboljih u seriji Alps, koju je ove sezone vozilo 49 vozača.

Kodrić se za tri tjedna vraća NEC-u (Sjevernoeuropski kup) na stazi Spa-Francorchamps, a samo tjedan dana poslije u istoj seriji vozit će i u Assenu. U seriji Alps ponovno će voziti u rujnu u Mugellu.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Perica9

Kodrić najbogatiji 😀 On jedini ima kišobran 😀

zekohonda

na istoj stazi danas ivan pulić u clio cupu 1. i 2. u dvije utrke.

Tow Pie Pie

Svaka čast Puliću!

Related Posts