Bottas: Belgija i Italija su prilike za osvajanje pobjede

Valtteri Bottas kaže da će VN Belgije i Italije biti njegova najveća prilika za pobjedu. Finac je ove godine osvojio svoje prvo postolje u karijeri (Austrija), a nakon toga je zaredao još dva. Sada se nalazi na 5. mjestu u poretku vozača. Forma Williamsa se značajno pojačala na VN Austrije gdje su Felipe Massa i Valtteri Bottas zauzeli prvi startni red.

“Mi uvijek težimo pobjedama”, izjavio je Bottas. Ova sezona je iznimno teška jer je Mercedes jak na svim stazama, ali nikad ne znate što se može dogoditi u utrci.”

Valtteri kaže da će Mađarska biti veći zalogaj, no vjeruje da na Spa Francorchampsu i Monzi mogu postići velike rezultate:

“U teoriji, Spa i Monza će biti staze koje će nam najviše pogodovati. No, moramo težiti tome da budemo bolji i na ostalim stazama. Ne možemo se oslanjati samo na maksimalnu brzinu, moramo poboljšati downforce. Imat ćemo unaprjeđenja na bolidu za ovu stazu, te se nadam da ćemo imati dobar downforce. Ako budu funkcionirala dobro, znat ćemo u kojem smjeru se kretati.”

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
R.Kubica

Jedva cekam da vidim max speed Williamsa na monzi. Mislim da je to brze od Mercedesa…vidjecemo..

FMst

e to bi bilo ludilo … iako da bi imali kompletan bolid moraju poraditi i na držanju ( što navodno i čine punom parom ) , ma kako najavljuju za nedjelju kišu i nevrijeme sve je moguće čak i u Mađarskoj …

Zeus

Williams je svakako pod okom Mercedesa. Ići će sigurno oko 360km/h u Monzi. Prošle godine su išli najbrži u Kanadi 320, a ove skoro 340. Na Monzi su išli 340, ali još tih 20 km/h brže prošle godine je bilo teže postići nego ove, pa bi mogli preko 360 u Monzi. Zanimljivo će bit vidjet koliko će ići na Spa, Kemmel ravnici je uzbrdica, u trci su išli jedva do 300 prošle sezone, a Vettel je najbrži bio na 2. sl. treningu sa 305.7.

KOve

Baš me zanima koliki će top speed biti i bude li brutalan (za F1), možda bude problema i sa gumama.

SefoRBR

Jedna škvadra koja je tradicionalno jaka na Spa i Monzi je Force Indija. Valjalo bi i na njih pripaziti 😀

KOve

Da. 2009. na Spa je bio pravi show! 😀

Related Posts