Vergne ne brine za svoje mjesto u Toro Rossu

Jean-Eric Vergne ne brine da bi ga Red Bull, odnosno Toro Rosso mogao otpustiti na kraju ove godine. U 9 godina postojanja Toro Rossa samo su tri vozača dobila priliku voziti tri godine uzastopce. Jedan od njih je Sebastien Buemi, Švicarac koji je ostao bez mjesta na kraju 2011. a drugi je upravo Vergne. Za sada, Vergne nije oduševio. Mladi debitant Daniil Kvyat do sada je skupio jednako bodova kao i Jean-Eric te se za sada čini kao veliki potencijal. Demonstrirajući Red Bullov bolid na Spa-Francorchampsu tijekom prošlog vikenda za vrijeme Formula Renault 3.5 serije, Francuza je Italiaracing upitao je li zabrinut za budućnost jer nijedan vozač do sada nije dobio priliku četiri godine uzastopno voziti za Toro Rosso.

“Ako je situacija takva kao što vi kažete onda malo toga mogu učiniti”, nasmijao se.

“U Red Bullu i Toro Rossu se nikada nisu bojali ostaviti vozače u koje više ne vjeruju, ali ako su izgubili povjerenje u mene mislim da bi me pustili na kraju prošle godine. Pošto nisu jer sam još uvijek ovdje, oni vjeruju u mene i moje sposobnosti”, rekao je Vergne.

Vergne se ne slaže s tvrdnjama da ga je zasjenio znatno manje iskusan Kvyat koji je u Formulu 1 došao kao GP3 prvak.

“Moja integracija s tehničkim osobljem tima znatno se povećala a rezultati pokazuju da od toga ima koristi – nešto što momčad u potpunosti uzima u obzir. Ja se tamo osjećam kao doma, kao da je tim moja obitelj tako da ne mislim da imaju namjeru odbaciti paket koji funkcionira”, dodao je Francuz.

23 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Schumi1

Mislim da su male šanse za njegov ostanak. Prošlih sezona je bio tu negdje sa Ricciardom, ali ga Kvyat dere ove godine. A Carlos Sainz jr. rastura u Formuli Renault…

Blackhawk

Pa nije baš da ga dere jer Vergne ove godine nema sreće – četiri odustajanja, najviše uz Sutila

Tow Pie Pie

Schumi1 izgleda da si u pravu 🙂 . Verstapen ulazi.

SefoRBR

do 2014. imao isti broj bodova kao i Ricciardo (30).

Kush

I da je u ricovom autu ove godine, bio bi tu negdje,procvao bi i on u boljem autu i prvom timu ekipe, nemogu tvrditi, ali vrlo vjerojatno, njih dvojica su bili najizjednačenija postava dosad u TR, ric ima sreće što je iz australije, koja je ipak veće tržište, i nema drugih vozača u F1 iz tog dijela, to je sva priča, tržište, naravno, da uz to mora biti i dobar, ali tko nije, bar od vozača koji prođu kroz akademije timova – cijeli put, a ne samo zbog hrpe para. No ništa nije sigurno i ovi koji prođu cijeli put,… Read more »

Blackhawk

I ALguersuari i Buemi su bili prilično izjednačeni – Buemi je bio bolji u kvalifikacijama, a Alguersuari u race paceu i na kraju su tijekom tri godine bili tu negdje u bodovima.

Kush

I to stoji, mada su mi ova dvojica nekako u TR, bili baš podjednaki kad se realno pogleda, ali to nije tim predviđen za završavati karijere, već za počinjati, tako da, istina, morat će JEV gristi u nastavku, bilo za šansu drugdje, bilo za ostanak, a oboje je vrlo neizvjesno, kakvo je stanje i podloga.

Kush

A i taj dvojac je bar meni imao manji potencijal od ovog, kako god. da nije webber otišao, ili da je kimi došao, mislim da bi obojica bili zamijenjeni ove sezone, alguersuari je koliko se sjećam smjenio burdoaisa, mislim da je seb kao rookie, tj. u prvoj cijeloj sezoni, postavio letvicu i standarde i usmjerio tim baš u tom pravcu, pokaži nešto X, ili bye!

Blackhawk

– Alguersuari je imao priliku za nastavak karijere, istina bio bi korak natrag u Hispaniji, ali bi bio na gridu i možda bi i danas bio u kojoj momčadi, ovako mu je vrlo vjerojatno u mladim godinama karijera završila. Buemiju također.
JEV će teško ostati u STR-u iduće godine, ako čak ne bude izguran i ranije) jer Sainz kuca na vrata, a RB ima popunjena mjesta. Jedina nada su mu dakle neke druge momčadi, ali to su sve momčadi sa dna poretka. Šteta, jer mislim da ima prilično potencijala u njemu.

Guedes

Red Bull je poznat po tome kako u sred sezone potjera vozače npr Sebastiana Burdaisa, Vitantonia Luizzia, Schotta Speeda i da ne nabrajam ostale vozače, ako ostane Vergne ovu sezonu do kraja onda će to biti stvarno iznimaka od Red Bulla..

otto

Kad su bili tako dobri,što ih nije uzeo Ferrari?Takve se prilike ne propuštaju!

Kush

Neš ti vozača jedva ih se sjećam, pogotovo amera, samo zbog prezimena, jedino vitantonia, jer je vozio uz seba..

otto

Ova trojica nisu vrijedila pp hladne vode.

Kush

Na kraju krajeva bolje da su se izmjenjivali vozači češće, pa koji se pokaže, nego da je jedan ili dvojica zbog para sjedio godinama, a netko nije ni priliku dobio, ako je tim za uhodavanje i odabir, onda je to logično, sad nije ništa puno drugačije, osim što imaju dečke iz svoje škole, pa potencijalno imaju malo više fore, i malo bolji već dolaze..

Kush

I da se razumijemo, nije problem u parama, one uvijek trebaju, i mogu nekom iz ekipe pomoći da ranije upadne, i prije su, kao i dobra vožnja, ali nemogu nikom osigurati da tu provede karijeru..
a JEV ako ode, mislim da nema para za FI, williams, pa ni za niže, ako mu se posreći mjesto, rupa ili ako još nešto pokaže, najbolje oboje..

Dan is the man

dobar vozač ali mislim da bi trebao potražiti novu ekipu

Kush

A koju, novi moci neprekidno kucaju, a on je nažalost iz europe, a tu ne nedostaje kvalitete, nedostaje opivljivih šuškavih stvari.
Kvyat me oduševio, ali realno upao je preko reda, jer ima tržište, i čim je pokazao talenat dobio je priliku, super mi je on – dosad, vidjet ćemo još, ali izgleda zbilja dobro, ali neki su radi njega izvisili ove godine, činjenica, a sučajno je iz rusije.

windchaser

hummm iako mi je drag vozač,mislim da mu ovo baš i ne stoji da ga Kvyat nije gurnuo u drugi plan..,mora se priznati da je u Monte Carlu Vergne bio jako dobar,ako ne i odličan samo nije imao sreče,ali jedna dobra utrka godišnje jednostavno više nije dovoljna,bar ne za njega,uspoređivati ga s Ricciardom mislim da nema smisla i ne stoji jer ruku na srce i Daniel je lani imao jako lošu sezonu da bi sad procvjetao samo tako..,mislim voljela bih da JEV ostane jer je flegma i simpa lik,ali ako ne ostvari još poneki dobar rez.ove sezone ,teško je reći… Read more »

Dan is the man

Pa ja mislim da su on i Daniel kao vozači tu negdje,jer ipak prvu sezonu JEV je bio bolji od njega a drugu je imao dosta pehova a čini mi se da ima ih i ove sezone.

windchaser

istina, i to šta kažeš,ne može mu se ništa posebno predbaciti,ostvarili su za njih solidne rezultate u prve 2 utrke ,kasnije su se konkurenti koji su i inače uvijek ispred, više manje posložili i to je to,u Monacu su imali super priliku da okrenu u svoju korist ,šteta velika da nisu uspjeli,pitanje je hoče li skoro opet imati takvu šansu 🙁

Dan is the man

a nadam se da hoće

windchaser

a nadam se i ja kolega,da bi mogli imati neke šanse na stazama tipa Mađarska,Italija,Rusija samo da se ovi u Renaultu priberu 😀

zekohonda

vrijeme mu je da potraži novu momčad, nema šanse da ostane. nekad davno sam prognoziro da će bit bolji od ricciarda. mea culpa.

Related Posts