Perez: Postolje je bilo moguće

Sergio Perez vjeruje da je mogao završiti na postolju na utrci za VN Austrije da nije imao kaznu od 5 mjesta na gridu koju je dobio zbog izazivanja sudara s Williamsovim vozačem Felipeom Massom u Montrealu. Nakon što je startao sa 16. mjesta, Perez je imao dva dugačka stinta na mekanim gumama te se tako probijao kroz poredak prije nego što je na supermekanim gumama prošao McLarenovog vozača Kevina Magnussena za 6. mjesto.

“Ponovno smo imali tempo za postolje ali nismo imali sreće s kaznom. Doći sa 16. na 6. poziciju pokazuje koliko smo bili jaki. Znamo da moramo poboljšati bolid ali ovo je odličan rezultat s obzirom na mjesto s kojeg smo startali”, rekao je Perez nakon utrke.

Perez kaže da se jedan od najvažnijih dijelova utrke dogodio na startu kada je prošao Jensona Buttona.

“Startao sam na prime gumama i zaradio par pozicija. Dobro sam se namjestio za prvi zavoj, Jenson je otišao široko a to je bilo važno jer je bio na sličnoj strategiji. To je bio jedan od ključnih trenutaka za mene.”

Perezov momčadski kolega Nico Hulkenberg utrku je završio na 9. mjestu nakon što je u zadnjem krugu utrke izgubio poziciju od Daniela Ricciarda.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Igor Jere

Puno sam pljuvao po njemu, sad vidim da sam pogrijesio, ocito mu Mc ne odgovara kao junioru

windchaser

Odličan si bio Checo,bez brige doći će i postolje opet,primarno je loviti ovakve dobre pozicije i završavati utrke i time držati FI u borbi za 3.,točnije 4. mjesto realnije. 😀

Tow Pie Pie

Tako je, samo neka nastavi davati svoj maximum.

Blackhawk

Perez je jedan od najboljih vozača u utrkama ove godine (ne računajući one nedodirljive). Pogledajte samo njegove startne pozicije i rezultate na kraju. Kada bi još popravio kvalifikacije…

Related Posts