Sauberov C33 izgubio na težini uoči VN Španjolske

Sauberov C33 prošao je kroz opsežno smanjenje težine uoči VN Španjolske koja je na rasporedu idućeg vikenda jer je švicarska momčad imala problema s težinom svog bolida od početka sezone, iako je minimalna težina ove godine podignuta na 691 kg. Sauberov bolid se nije uspio približiti toj brojci što je ekipu koštalo dragocjenog vremena. Zbog toga su u momčadi radili na novim lakšim dijelovima tijekom pauze između Kine i Španjolske, a Giampaolo Dall’Ara, Sauberov šef inženjeringa, kaže da su ostvarili svoj cilj.

“Na VN Španjolske oba će bolida imati bitne izmjene prateći opsežno smanjenje težine i značajna aerodinamička poboljšanja. To će se sastojati od modificiranog prednjeg krila i novog poklopca motora, novih usmjerivača i deflektora na bočnim stranicama kao i brojnih drugih aerodinamičkih promjena. Osim toga, imat ćemo poboljšani softver koji će nam omogućiti bolje iskorištavanje potencijala pogonske jedinice. U petak ćemo biti zaposleni na stazi dok budemo štimali set-up prema novim dijelovima. Nadamo se da će naši napori rezultirati boljim vremenima po krugu”, rekao je Dall’Ara.

Ipak, priznaje da neće biti lako smanjiti zaostatak jer će se druge ekipe također poboljšati s obzirom na to da u Španjolskoj sve momčadi obično donose velike nadogradnje za svoje bolide.

“Znamo da svi ostali timovi također napreduju pa će biti zanimljivo vidjeti gdje smo. Mi ćemo svakako dati sve od sebe kako bi se borili za bodove.”

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
adrian sutil

Na Indexu stavili da imamo VN Azerbejđžana za 2 godine u Bakuu 😀

r.u.m.

Al stvarno je bio loš Sauber u prvih 4 trke.Bio je u Fioranu testić barem mali neki 100% nadam se da će i Ferrari od toga imati koristi.

Majki2111

Daj napiši masi ne težini…

otto

Poslje Simone više ništa nije isto:-))

Ferrari number1

Strpimo se jos malo ako potraje financijska kriza u Sauberu mozda neki sponzor donese torbu novca i evo Simonice u F1 sigurno nisu bezveze testirali ako nemaju neke planove s njom u buducnosti.

otto

Opčenito mislim da je Simonina misija završena.Poslužila je svrsi i tu bi po mom mišljenju,bil kraj njezine priče.

ivana.zgb

nije tema ali…

http://www.autosport.com/news/report.php/id/113739

…valjda će portal objaviti vijest za 100 godina
rip Nigel

adrian sutil

Što me uplaši sa rip nigel ja mislio Nigel Mansell

Dani

To ga talijanska mafija sredila zbog afere.

Ferrari number1
Related Posts