Montoya: Haas ima lud plan

Gene Haas dobio je licencu da se pridruži Formuli 1 već 2015., ali bivši vozač Juan Pablo Montoya vjeruje da Amerikanac ima potpuno krivi pristup jer ekipu misli voditi iz baze u SAD-u.

“Mislim da je potpuno ludo graditi ekipu ovdje u SAD-u. To se čak ni ne može nazvati ludim jer tako nešto uopće nema smisla. Ljudi iz Engleske se neće preseliti u Charlotte”, rekao je Kolumbijac prošlog vikenda u Long Beachu za Autosport.

Dodao je da bi Formula 1 trebala biti pažljiva kako ne bi zapostavila europske korijene radi širenja po drugim mjestima.

“Mislim da Formula 1 mora biti pažljiva i ne smije zapostaviti Europu. Tamo su pravi navijači i ljubitelji automobila. Ne želite otići voziti dalje od Europe. Znam da će druga mjesta donijeti više novca, ali zamislite da ostanete bez VN Velike Britanije ili VN Španjolske. Puno je velikih utrka i ne želite to uprskati.”

Haas je ipak odgovorio na brojne kritike koje je dobio nakon objave da želi ući u Formulu 1.

“Očito postoji nepovjerenje kada netko želi napraviti nešto što do sad nitko nije napravio. Mislim da smo fleksibilni. Ne mogu vam govoriti o drugim ljudima koji nisu uspjeli. Ne znam zašto nisu. Možda ću naučiti iz njihovih grešaka. Bio sam poprilično uspješan u projektima za koje su drugi govorili da neće uspjeti.”

24 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
RedBullF1fan92

nezna ovo mu i nije baš pametan plan,ali možda je čovjek genijalac.jedva čekam da uđu i da vidim tu novu momčad,i nadam se dacemo vidjeti po prvi put ženskog vozača koji bi mogao biti danica patrick

Ross Brawn

Zbilja i je lud, zbilja se ne sjećam kad je netko stvorivši novu šasiju prošao dobro u F1. Sjetite se samo 2010 kad su kao trebali ući Manor, Campos i USF1 a na kraju nitko od njih nije ni prismrdio F1 nego su na kraju ušli ovi koji su tu već petu godinu a u tako dugom razdoblju gotovo da nisu napravili nikakav pomak te je samo pitanje vremena kad će se zavrnut pipa. Čak ni Toyota s unlimited budget nije uspjela doći tamo gdje je htjela tako da se bojim da je ovo osuđeno na propast.

stari lisac

puno je situacija kada su mnogi projekti neuspješni. I traje takva fama do prvog uspješnog projekta… Ovaj može uspjeti jer ulazi netko tko zna kako se radi i zarađuje u moto sportu, u drugim kategorijama, istina, no ne toliko dalekim od F1. Koliko će biti uspješan, zaista ovisi o tome kakav su plan napravili… No, proglasiti pokušaj uzaludnim, znači tvrditi da je dolazak nove ekipe u F1 nemoguć, što nije točno. Uostalom, nije li momčad Jaguara ušla 2000 godine u F1 i danas ima 4 naslova svjetskih prvaka (što kao pojedinac (SV), što kao tim)… To je dokaz da je… Read more »

zekohonda


jaguar(ford) je kupio stewarta. 😉
enivej, ni meni se ne čini ovo sa bazom u americi kao dobar plan, ali vidit ćemo. čitam da je haas vlasnik jednog on najboljih zračnih tunela na svijetu. to je ohrabrujuća informacija.

stari lisac

zekohonda
u pravu si, nije mi se dalo dublje kopati… No Stewart je došao u F1 – nije da je Stewart kupio neki team, zar ne?
ne može se reći da je Toyota bila kompletni promašaj, nije to bila niti Honda, uostalom…

zekohonda


da, stewart je došo ko novi team, nisu nikoga kupili.
a s obzirom koliko su toyota i honda utukle para, ocijenio bi njihovo sudjelovanje u f1 u ovom zadnjem periodu neuspjehom, koji graniči s totalnim promašajem. 🙂
jedino me veseli što smo bili uspješniji od toyote. 🙂

Blackhawk

Jaguar je bio TOTALNI promašaj, a još su kupili uhodanu momčad. I to je bilo u vrijeme kada su troškovi bili neusporedivo manji.
Danas je izuzetno teško ući kao potpuno nova momčad i bilo što napraviti jer trebaju proći godine dok se počnu opće pojavljivati rezultati a do tada se već proguta puno novca.

Ross Brawn

Stewart mi je bio jedan od najljepših bolida tad u F1 kao i Jaguar kasnije šteta što im je jedina pobjeda bila po onoj kaosnoj Vn Europi 1999.

zekohonda

@ross
uf ta kisna vn evrope…
hhf vodio u jordan mugen hondi i onda odusto. i time izgubio šanse za naslov. kako sam bio tužan.
i onda pobjedi herbert za stewart , a ne rubens koji je bio puno bolji cijelu sezonu. zanimljiva utrka, nadasve!

stari lisac

Vidim da ljubitelji F1 ne znaju da je RBR nastavak Jaguara, dakle, nije potpuni promašaj… Samo je nastavak Stewarta, kojem je opet nastavak RBR-a…

Blackhawk

Ne možeš tako gledati jer po tome je i Toleman prvak!

biskup

novinari ajde vise nemojte kenjati sa takvim naslovima jer naslov govori jedno a clanak drugo

Ferrariforever

.mali osvrt na naslov članka: .nebih volio da se lud plan pretvori u ludilo kao u slučajevima novih ekpia koje ulaze u F1 cirkus a izlaze sa stravičnim minusima na računu.
Kao što je korisnik fanatik več napisao, neznam dovoljno o ovom čovjeku….čuo sam nešto da je uspješan i sve to pa bih ipak njemu ostavio da nas uvjeri kako je njegov plan ispravan i izvediv. F1 je, bez obzira na europsku tradiciju, globalan sport i kao takav ne poznaje granice pa je ovo još jedan korak ka takvom, po meni ispravnom, razmišljanju.

McM

Naslov vam je stvarno…:)

r.u.m.

To sam odma pomislio,totalno naopako rečeno.Montoya je rekao:Has je lud kada želi ući u F1

Tow Pie Pie

Pa F1 nije Europski sport već globalni i nema veze gdje će baza tima biti dok god ta ekipa radi ono što najbolje zna, i apsurdno je misliti da bi se zbog nekog tima izgubila VN Britanije i sl.

Sheldon cooper

“Mislim da Formula 1 mora biti pažljiva i ne smije zapostaviti Europu. Tamo su pravi navijači i ljubitelji automobila. Ne želite otići voziti dalje od Europe. Znam da će druga mjesta donijeti više novca, ali zamislite da ostanete bez VN Velike Britanije ili VN Španjolske. Puno je velikih utrka i ne želite to uprskati.”

Tow Pie Pie

Očito još uvjek neznam što je pisac htjeo reći 🙂 …

zekohonda

ma to jpm prca bernija i njegovu pohlepu za parama nauštrb evropskih utrka koje tu pohlepu ne mogu pratit.

Tow Pie Pie

…takva politika i natjecateljski duh ne idu mi zajedno, ta liga je iznad mojih mogućnosti razmišljanja.

Hrvoje Horvat

ko hoće nešto da učini, nađe način, ko neće ništa da učini, nađe opravdanje

F1 fanatik

Ne želim komentirati ovog lika jer nisam upoznat baš o njegovom liku i djelu,ali Montoya je covjek zbog kojeg sam poceo pratiti F1 🙂 Crazy Columbian 🙂

Chronosus

Slažem se. Krenuo sam ovu sezonu pratiti Indycar zbog njega i nisam razočaran, još ima tu iskru. Btw, Indycar ko natjecanje djeluje fantastično, imaju hrpu ludih kolumbijaca i australaca. 😀

zekohonda

naslov djeljuje tako ohrabrujuće. 🙂

Related Posts