Martin Kodrić vrlo dobar u kvalifikacijama

Martin Kodrić, jedini hrvatski predstavnik u Formuli Renault 2.0 Alps, u Imoli vozi svoju prvu ovosezonsku utrku u društvu još 38 vozača iz cijelog svijeta. U svojoj je kvalifikacijskoj grupi ostvario sedmo vrijeme, pa će u prvu utrku krenuti iz sedmog startnog reda.

Kiša je mučila vozače na oba slobodna treninga u Imoli u petak, ali u subotu je u pravom trenutku stala, barem kad je u pitanju Martin Kodrić. Naš je 16-godišnjak u brzom krugu na slickovima došao do sedmog vremena svoje kvalifikacijske skupine, no svejedno priznaje da nije oduševljen ovakvim rezultatom.

“Poslije tog kruga išao sam još i brže, imao sam četvrto vrijeme u prvom sektoru, ali onda je netko od vozača izletio, što je povuklo za sobom crvene zastave i prekid kvalifikacija. Imam osjećaj da sam mogao napraviti još i više”, rekao je Kodrić, koji je u subotnjem dijelu programa bio osam sekundi brži nego na kišnim treninzima u petak.

Kako su se kvalifikacije vozile u dvije skupine, tako će sedmo mjesto u skupini za Kodrića značiti da u prvu utrku starta iz sedmog startnog reda. Crvena zastava prekinula ga je u još jednom brzom krugu, pa je njegovo drugo najbrže vrijeme kvalifikacija bilo 1’53.260, što je dovoljno za start iz tek 13. reda u drugoj utrci u Imoli.

“Nikad se nisam našao u ovakvoj situaciji, gotovo 40 bolida na stazi, još i kiša, zaista ne vidite ništa ispred sebe osim crvenog svjetla na bolidu ispred. U ove dvije utrke najvažnije će biti preživjeti gužvu u prvih nekoliko zavoja, poslije toga sve će biti lakše”, objasnio je mladi hrvatski vozač.

Prva utrka Formule Renault 2.0 Alps vozi se u subotu u 17 sati, a druga u nedjelju u 14:15. Kodrić brani boje britanske momčadi Fortec Motorsports, a osim u prvenstvu Formula Renault 2.0 Alps, sudjelovat će i u seriji Formula Renault 2.0 NEC. Ovo mu je prva od planiranih 35 utrka ove sezone.

Rezultati kvalifikacija: 

Skupina B

1. Nyck DE VRIES (NED) Koiranen GP 1'46.059

2. Hans VILLEMI (EST) Prema Powerteam +2.193

3. Simon GACHET (FRA) Arta Engineering +3.031 

4. Danylo PRONENKO (UKR) AS Motorsport Olimpija +3.460

5. Nick CASSIDY (NZ) China BRT by JCS Team +3.556

6. Akash NANDY (MAL) Tech 1 Racing +3.948 

7. Martin KODRIĆ (CRO) Fortec Motorsports +3.990+3.990

Skupina A

1. Bruno BONIFACIO (BRA) Prema Powerteam 1'53.192 14

2. Jack AITKEN (GBR) Fortec Motorsports +0.528 

3. Sebastien MORRIS (GBR) Fortec Motorsports +0.650

4. Dennis OLSEN (NOR) Prema Powerteam +0.805

5. George RUSSEL (GBR) Koiranen GP +0.824

6. Andrew TANG (SIN) Prema Powerteam +0.835

7. Matteo CAIROLI (ITA) GSK Grand Prix +0.875
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
MLAĐO

Sigurno će netko u Hrvatskoj prenositi, a možda i neće jer mi imamo toliko puno predstavnika u tom sportu da ne mogu svi doći na red. Ali da je u pitanju nogomet, nema problema, pa makar i 9., liga.

Izvjestaj

Ajde moš se s ovim bolidom borit u F1 bar do 18. mjesta . .

MM33

Odlicno! samo ne razumijem 7. startno mijesto 7.vrijeme? pa nije imola tako uska staza 🙂

brzi9

Dvije su grupe. Pa valjda 7 iz jedne i 7 iz druge pa 14? A onda je to 7 red. Pojma nemam, bubam

mika

Bravo mali!

Related Posts