Kodrić 16. u drugoj utrci u Imoli

Hrvatski predstavnik startao je s 23. pozicije u utrku i u 25 minuta utrke uspio nadoknaditi sedam pozicija i završiti na 16. mjestu u konkurenciji 38 vozača iz cijelog svijeta.

Martin Kodrić u nedjelju je bez tehničkih problema mogao pokazati dio svojeg talenta u Imoli. U drugoj utrci serije Formula Renault 2.0 Alps naš je vozač u izravnim borbama na stazi došao sve do 17. mjesta, a poslije utrke i kazne za Nijemca Mareka Brockmana, Kodrić iz Imole odlazi sa 16. mjestom. U subotu je bio 27.

Danas nije bilo nikakvih tehničkih problema, pa sam mogao biti agresivan. Šteta što me u početku Hong Li Ye stalno blokirao, da sam ga prije prošao mogao sam završiti još koju poziciju više. Poslije prolaska Kineza imao sam dvije sekunde brže krugove”, rekao je 16-godišnji Kodrić.

Hong Li Ye zadržao je Kodrića na 24. mjestu sve do šestog kruga, a već dva kruga poslije vozač Fortec Motorsporta došao je do 22. mjesta. Kodrićev potez utrke bilo je pretjecanje Brazilca Thiaga Vivacque s vanjske strane, manevar kojim je iskoristio i posljednji milimetar staze i došao do pozicije u Top20.

Dva kruga poslije Martin je dostigao i prestigao i Rusa Denisa Anošina, a u preostale tri minute vodio je veliku borbu s malezijskim vozačem Akashom Nandyjem za 17. mjesto. Kodrić je krug prije kraja i bio 16., Nandy je uzvratio u posljednjem krugu, ali Kodriću se ipak piše 16. mjesto jer je poslije utrke Nijemac Brockman kažnjen s 25 sekundi, čime je s 15. pao na 26. mjesto.

Najbrži krug našeg predstavnika u nedjelju bio je 1’44.699 – desetinku i pol sporiji nego u subotu – dok je nezaustavljivi Nizozemac Nyck de Vries imao 1’43.275. Nizozemac je tako vikend u Imoli zaključio dvostrukom pobjedom, a i u nedjelju su iza njega ostali Brazilac Bruno Bonifacio i Francuz Simon Gachet. Najbrži Kodrićev momčadski kolega još je jednom bio četvrtoplasirani Britanac Jack Aitken.

Sljedećeg tjedna započinje Martinov mandat u seriji Formula Renault 2.0 NEC. “Prva je utrka na stazi Monza, nisam još tamo vozio, a imat ću svega dva treninga za upoznavanje staze prije kvalifikacija i utrka. No momčad je prikupila dosta video materijala, vjerujem da ćemo se dobro pripremiti i da ću u Monzi ostvariti bolje rezultate”, zaključio je Kodrić.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Meho

Možda jednog dana i Hrvatsku himnu čujemo na podiju F1… =)

mrvnr

ali nadajmo se da ne za ovoga tatinog sina koji se financira novcima od dragoga tatice koji u svojih 10-tak firmi ne isplaćuje plaće radnicima da bi mogao se slikati s sinom po svijetu.

Meho

Istina, slažem se!

RedBullF1fan92

dobro si ovo napisao mrvnr u potpunosti se slažem.on je neki talnet pih

Related Posts