Video dana: Mansellu puca guma u borbi za naslov, Adelaide 1986.

U zadnju utrku sezone 1986. trojica vozača su ušla kao kandidati za naslov, Nigel Mansell, Alain Prost i Nelson Piquet. Cijela utrka je bila velika borba između njih,  bili su klasa za sebe. U trenutku kada je Mansell bio na trećem mjestu, što mu je bilo dovoljno za osvajanje naslova bez obzira na kojem će mjestu završiti Prost ili Piquet, guma mu je eksplodirala pri brzini od gotovo 300 km/h te je odustajanje radi velikog oštećenja na osovini bilo neizbježno. Prost je pobijedio u utrci te uzeo naslov svjetskog prvaka.

Obratite pozornost na glas poznatog komentatora Murraya Walkera u trenutku kad Mansellu eksplodira guma.

http://www.youtube.com/watch?v=Q3c4gUkzUgQ

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avalon

ma dobro , pukne goodyear pri 300 kmh …nije to ništa strašno . strašno je kad se to desi pirelliu . treba iskoristit ovu priliku da se još malo popljuju taljanske gume . btw nigel je danas moga imat 2 umisto 1 titule , a prost 3 umisto 4 . eh..taj pirelli 🙁

mika

Mansell, meni osobno jedan od dražih vozača a medijskih podcijenjenih. Bio je to vozač sa pokrićem za razliku od recimo D. Hilla.

avalon

ne znam je li nigel bija medijski podcjenjivan ali sam skoro 100 % siguran da je damon podcjenjivan u svakom pogledu jer ma šta neko mislija damon je ima uspješniju karijeru od mansella . nigel je odvozija 15 sezona , hill 8 . znači NM je ima skoro dvostruko duži staž u F 1 od DH . NM je odvozija 187 , a DH 115 trka i gledajući kroz postotke ( jer se drugačije na može zbog razlike u stažu i broju trka ) hill je ima 22 pobjede ( 19, 1 % ) ,a mansell 31 ( 16,6 %… Read more »

Dominik Sutara

odlično si napiso, istina, definitivno

Lauda 84

Inače se Avalone slažem s tvojim komentarima, ali s ovim ne. Njegova karijera sigurno nije bila uspješnija od Mansellove niti je bija bolji vozač. Ove postotke šta si stavija možeš komotno obisit mačku od rep, jer da si malo više zagreba ispod površine, primjetija bi da je Mansell u karijeri mora odustat čak 93 puta, od toga nevjerojatna 64 mehanička kvara. Dok je Hill odusta 41 put, 20 zbog mehaničkih kvarova. Ove činjenice šta san sad iznija ipak minjaju malo pogled na ovo što si ti stavija. Mansell je ustvari odvozija punih 12 sezona, te 8 utrka kroz 1980., 1994.… Read more »

avalon

bravo Lauda 84 , ovakove komentare volim ali ZAISTA . nije komentirano u formi “brbljanja” nego si se zaista potrudija argumentirat i …svaka čast . neču podatke koje sam naveja obisit mačku o rep jer oni imaju svoju “težinu” isto ka šta podatci koje si ti navodija imaju svoju . vidiš i kad zagrebeš ispod površine ka šta si ti uradija dođe ti sve na isto kada i nisi zagreba . ajmo nekim redom …nigel je karijeru počeja 1980. u lotusu , a završija 1995. u McL i to je 15 sezona , a hill 1992. u brabhamu , a… Read more »

Lauda 84

Isprike radi rečenice “to možeš obisit mačku od rep” jer si iznija neke relevantne podatke koji pokazuju činjenično stanje, stoga to od mene nije bilo u redu. Htio sam u svom postu samo reći da je Mansell kroz karijeru zbilja ima mnogo nesreće, te da je gledanje postotka malo, ajmo reći glupo, jer je taj čovik završija samo 94 utrke, znači pola ih nije odvozija do kraja, dok je Hill odvozija 75 utrka, 19 manje od Nigela, tj. jedna sezona. Ovime sam htio pokazati da činjenice ovako ugrubo ne pokazuju puno, a reagira san zato jer mi je Nigel drag… Read more »

perodeformero

Kako ga je zadržao na stazi.
A sada bi se mogli prisjetiti explozija zadnjih guma u ciljnoj ravnini svih ostalih.

QFlash

NIsam ni znao da su 86′ koristili Pirelli gume.

Related Posts