Video dana: Dizajn bolida za 2014.

Najveće promjene se događaju na prednjem krilu (165 cm širine naspram prošlogodišnjih 180), visini nosa (18,5cm naspram 55), bočnim usisnicima (biti će mnogo veći jer turbo motor zahtjeva bolje hlađenje) te nema monkey seata.

 

34 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
lotus98

Mislim da bi bolidi za 2014 trebali po izgledu vise izgledati ko ferrari sa malo zaobljenim prednjim nosom a ne cijeli prednji dio kak je bilo 2008 godine

avalon

spada li i boja u neki segment dizajna ? ako da onda će kako se šuška u McL doč do promjene iz srebrene u narančastu , a to bi mogli vidit 25. 01. kad je McL najavija da će novi MP4-29 bit predstavljen …

Šumi Fan

od proslih nemogu sigurno biti ruzniji samo ljepsi

luka3344

Meni izgledaju skroz normalno.Čudi me što je Neweij ono govorio,ili im možda bolid baš i ne izgleda kao ovaj prikaz.

Habo

S obzirom na daleko manju zapreminu motora a time i daleko manji prostor za ugradnju istov moguce je da ce neki timovi i skratit bolide zbog ustede na masi i boljoj raspodjeli mase uz pomoc utega. Sto je i donekle rizik na brzim stazama al moguca je i ta opcija.

Cuky

jeste, zapremnina motora je manja. Ali, pogonske jedinice će zauzimati više mjesta nego prethodni V8. Imaš motor, nešto dulji mjenjač jer sada ima 8+R umjesto 7+R brzina kao do sada. Nadalje, tu su turbo, intercooler, veće baterije za ERS.

schumacher7

Što su se svi žalili da izgled bolida neće biti dobar,meni se baš sviđa.Kaj fali izgledu

Cuky

da, kad bi bolide dizajnirali na način da budu što ljepši umjesto što efikasniji. Pretpostavka je da će kod većine momčadi prednji dio ovako izgledati:
http://cdn.images.autosport.com/editorial/1384270378.jpg

justf1fan

Šta je visina nosa 18,5 cm naspram 55? Da li je 55 cm ili 5,5 cm??

iivanooo

Vidi ovo 🙂

F1 Karthikeyan

Gledajuci ovaj video dosta lici na one bolide s pocetka 90s

tomi34

U ferrariju su nekada bili ludi zbog giorgia piole koji je unaprijed otkrivao kako bi njihov bolid mogao izgledati…tako da bi ovo mogao biti izgled novih bolida(nadam se)

hattrick

Uhhh, nebih imao ništa protiv da je Piole pogodio sljedećesezonski dizajn bolida za Ferrari, barem bi bili najljepši na stazi 😀 :mrgreen:
No već bi bio zabrinut kad bi to sljedili u RBu. 😉

Filip0804

Kako su neki govorili da ce bit ruzan meni ovo dapace izgleda super…

hattrick

Budite sigurni da nos na koji se kačite, i mislite da će biti bolji, sljedeće godine može biti samo ružniji. Dizajn prednjeg bolida će ići u smjeru kompezacije spuštanja nosa, tj. smanjene fluktuacije zraka ispod njega. Mogli bi vidjeti puno čudnije i nakaradnije verzije od svih viđenih do sada. Po meni zbog “oduzimanja” aero značajki (po cijelom bolidu) dizajn će biti podložan serviranju upravo tih oduzetih značajki. Što bi moglo rezultirati sa vrlo čudnim vizualnim “ugodama” u svim segmentima riješenja . I sam AN izjavljuje kako regulativna ekspertiza uopće ne razmišlja o estetici prilikom donošenja budućih pravila, što bi sljedeće… Read more »

Zec

Naravno da će sada krenuti varijacije na temu. Zato i kažem, ako je to to, onda i nije loše.

hattrick

Nažalost nije to to. Ovo je idealni (grafički) prikaz gdje se samo na ovom modelu objašnjavaju grube regulative, ali ne i dizajn. Sad si samo zamisli što su dizajneri u stanju učinit kako bi sve te “boljke” makli sa svoje liste problema. 😉
Mogu napraviti apsolutni horror od bolida, što čak i gl.vodeći dizajner predviđa. Zanči vrlo, vrlo vjerovatno za sve one koji žele ostati/biti kompetitivni.

Zec

Ma jasno mi je, naravno da ćemo tek vidjeti što su osmislili i koliko će se to na dizajn odraziti, ali možda sve na kraju ispadne o.k.

hattrick

..čuj, lijepo je načelno bolje od ružnog (logično), no u ovom slučaju ružno može biti kreativnije i tehnički bolje, što također ima svoju cijenu i čari. Najidealnija situacija kad bi se sve poklopilo vizualna finoća i funkcionalnost, no bojim se da je prevaga na ovo drugo ako je vjerovati naznakama. super bi bilo da se iznenadim lijepšim od očekivanog.

iivanooo

Nevidim čemu minusi…
Slazem se sa hattrickom a i sam sam citao linc na temu “neke opcije noseva” mislim da ih je pet bilo!
Svi su bili ružnij o tobože ružnih Pačijih….
Bog nam bio na pomoći.
Kad AN kaže AN i nelaže….

wilson

S obzirom kakvu najavu o izgledu bolida su dali dizajneri i vozači, meni ovo uopće ne izgleda loše. Neke stvari su mi čak i bolje. Nos bolida pogotovo.

Zec

To sam i ja prvo pomislio.

Majki2111

Šteta šta više nema stepenica. One su dale modernost bolidima. 🙁

Zec

Nakovanjska krila, slonove uši, stepenice na nosu (iako su mi one najmanje smetale) i raznorazni rogovi su mi bili baš bezveze. Više sam za stare bolide krajem 80.-ih i početak 90.-ih, jednostavnost i funkcionalnost. Modernost su ionako dobili KERS-om, ERS-om i DRS-om, po meni je to dosta.

Majki2111

Ti bolidi iz 90 i 80 su meni najružniji.

Zec

A tako je to, 100 ljudi, 100 čudi. Nekom se sviđa ovo, a nekom ono.

Ferrariforever

.ovaj je video star več mjesec dana tako da je i vrijeme bilo da uredništvo obrati pažnju na njega.
Uglavnom, promjene su logićne, u skladu sa propisima, međutim, za pretpostaviti je kako Će ekipe različito tumačiti propise pa možemo očekivati i različite varijable istog riješenja.
jedva čekam.

Zec

Ako je to to, ja zadovoljan. Konačno će ove stepenice s nosa otići.

Mr.Jack

barem će izgledati normalnije bez grbe na nosu

McM

Muci me samo zvuk…oce li se isplatiti gledati uzivo ili ne..jer je zvuk 70% formule 1…

Daijiro74

Sudeci po onom videu gdje testiraju motor na sasiji LaFerraria, zvucat ce prebrutalno

Ferrariforever

.opusti se. 80% zvuka nastaje u ispušnom sistemu i mjenjaču tak da nebi smjelo biti prevelike razlike.

Related Posts