Gutierrez: Novaci u formuli 1 ne dobivaju potrebnu pomoć

Nova pravila koja će se primjenjivati od sljedeće godine, učinit će vožnju bolida formule 1 još težom. Zbog toga Esteban Gutierrez apelira na vodstvo formule 1 da pruže što više potpore mladim vozačima koji su tek kročili u ovaj sport.

“Početnicima je ove godine bilo prilično teško, sljedeće godine će biti još gore. Uz sve izmjene pravila i malo vremena za treninge, ipak mislim da bi u formuli 1 trebali napraviti nekakav kompromis. Svima će biti teško, čak i najiskusnijima jer će fokus biti na razvoju i prilagođavanju. Stižu novi dijelovi, pa će se o tome vjerojatno više voditi računa nego o početnicima”, izjavio je Meksikanac.

Gutierreza su ove godine zadesili mnogi problemi, a najveći od njih je sigurno nedostatak simulatora u Sauberu. Također, ekonomska situacija nije bila bajna, pa su sponzori kasnili s plaćanjem.

“U tim je trenutcima jako teško ostati motiviran.”

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alen Šmit

Pre nekoliko meseci sam napisao da je makar 1/3 grida popunjena sa “sprcanim manekinima”,donekle je Gutijerez potvrdio ovu moju tvrdnju.

Ako dođeš kao nov nebrušeni dijamant u F1 sa FIA superlicencom onda se smatra da si brz ko đavo i da možeš ispuniti očekivanja,ali pored “platiša” ceo sistem “novaka” pada u vodu…Takve novake treba odmah otpustiti,konsekvenca otkaza-šef gubi novce….

Realno brzi “novaci” su retka vrsta u F1 svetu,nažalost.

Lauda 84

Očekivao sam više od ovog mladića, Hulkenberg ga isprebijao uzduž i poprijeko.

prosti

ma daj, početnicima je teško…. mačići se bace u vodu i isplivaju – lewis, seb, …

stari lisac

krastavac…

Lambo

Da imaš pravo Hamilton je počeo karijeru u HRT-u

Related Posts