Mallya strahuje od Saubera

Vijay Mallya kaže da će se Force India morati poboljšati da bi zadržala mjesto ispred Saubera u konstruktorskom poretku. Indijska momčad je u sezonu krenula vrlo dobro i bolid je bio konkurentan, no promjenom guma na specifikaciju iz 2012. godine forma momčadi je naglo pala, toliko da su u zadnjih 7 utrka osvojili samo tri boda, dok su u prvih 8 osvojili 59. Sauber je potpuni kontrast. U prvih 11 utrka su osvojili 7 bodova, a u zadnje četiri 38.

“Sauber je u zadnjih nekoliko utrka napravio sjajan posao. Bit će velika borba do kraja sezone. Moramo napraviti neko poboljšanje kako bi ih zadržali, jer imaju bolji bolid za kvalifikacije i race pace im je vrlo dobar.”

Mallya se nada kako će domaća utrka donijeti nove bodove kao i prošlih godina:

“Uvijek je zadovoljstvo doći na domaću utrku za sve nas koji radimo u momčadi. Atmosfera je nevjerojatna i imamo mnogo navijača ovdje. Buddh je jedna od najboljih staza na svijetu, a također je dobra i za nas jer smo prošle dvije godine oba puta osvojili bodove.”

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
perodeformero

Sudbina manjih momčadi previše ovisi o volji velikih. Male momčadi se prilagođavaju pravilima, a velike pravila prilagođavaju sebi. To je još i djelomično shvatljivo prije početka sezone, ali kada sezona jednom počne, izgleda grozno. Kada neka velika momčad (ili više njih) shvati da je debelo promašila sa svojim razvojem, umjesto da sportski prizna poraz i pokuša sanirati štetu, radi pritisak na pravila i traži izmjenu. K tome još idu toliko daleko da optužuju (ove sezone) proizvođača guma za nekvalitetu, opasnost po živote……….. To rade toliko žestoko u kombinaciji s plaćenim medijima da i nas djelomično uvjere u njihovu “istinu” Na… Read more »

Blackhawk

Lijepo napisano!

stari lisac

Ovo mi je drago čuti! Sauber prijetnja drugim teamovima! Wooow… Dobar posao :thumbs:

Groff

U zadnje vrijeme Mercedes i Ferrari također strahuju od Saubera.

RobertButton

Ne mogu oni nista Sauberu

F2004

Iako je to valjda već riješeno, još uvijek se nadam da će Sauber s ovim novim bodovima moć otkazat suradnju Sirotkinu…

RobertButton

Nemoguce oni su u krizi a trebaju novca koji nosi Sirotkin

F2004

Istina, ali očekujem da će završit na 6. mjestu u poretku (ispred FI), kao i prošle godine, što će im ipak donijeti puno više novaca nego što su prije očekivali…

Bez obzira na to, lijepo da su “uskrsnili” kako treba 😉

stari lisac

nije mi jasno zašto ste protiv mladića, a da uopće ništa ne znate o njemu… Ne tvrdim da je talent, može se pokazati kao potpuni promašaj, no iskustvo me uči da Peteru Sauberu treba vjerovati. Da li znate da je on garantirao za Kimija i osiguravao mu licence ograničenog roka trajanja u njegovoj prvoj godini u F1. Da li itko može sa sigurnošću reći da Sirotkin nije talent. Osobno to ne mogu… :prcnjau: :nemampojma:

budaa

valjda ce biti kako chef kažeeee….

Related Posts