Umro je Jose Froilan Gonzalez

Jose Froilan Gonzalez, El Cabezon, pobjednik prve utrke za Svjetsko prvenstvo Formule 1 za Ferrari, umro je s navršenih 90 godina. U prve dvije utrke 1950. godine odustao je, ali je na VN Velike Britanije u Ferrariju pobijedio sunarodnjaka Juan Manuel Fangia.

“Pampas Bull”, kako su ga zvali kolege vozači, bio je nepogrešiva pojava. Svojim stasom danas ne bi prišao ni blizu bolida Formule 1, ali u to vrijeme bio je konstanta među vodećima, bilo na podiju ili vrlo blizu. Vozio je za Ferrari i Maserati, ali nastupao je i u utrkama 24 sata Le Mansa, kao i u različitim sportskim serijama (kao i većina njegovih kolega). Nakon 1954. godine, i drugog mjesta u prvenstvu, odlučio se vratiti u Argentinu i fokusirati se na domaće utrkivanje. Povremeno se pojavljivao i na utrkama Formule 1 sve do 1960. godine.

Luca di Montezemolo o ovoj tužnoj vijesti je izjavio: “Vijest o Gonzalezovoj smrti me strašno rastužila, nedavno smo razgovarali o autima i utrkivanju, o temi koju je najviše volio. Tijekom godina uvijek je bio privržen Ferrariju, i kao vozač i kao čovjek, odigrao je bitnu ulogu u našoj povijesti. Njegovom smrću izgubio sam istinskog prijatelja.”

Sada možeš ponovno voziti utrke s velikanima svojeg doba. Počivaj u miru.

Jose Froilan Gonzalez; Izvor: Ferrari media 130184_new

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
RapptorTeam-BiH-F1

Hajde neka je, laka mu zemlja, neka ste ga spomenuli, cast starinama zbog kojih i postoji F1…

srakar

R.I.P.

Pop

“pobjednik prve utrke za Svjetsko prvenstvo Formule 1” – ???
Ispravite grešku !!!

Boeing747

Pobjednik prve utrke za Ferrari…

Scuderia Ferrari

Počivao u miru Jose Froilan Gonzalez…

given2drive

R.I.P.

audi r8

Pokoj mu duši…biti dio automobilske i Ferrarijeve povijesti i života te kroz sve ove godine pratiti Ferrari i autosport čijim je velikim dijelom i sam bio jest ispunjen i blagoslovljen život….počivao u miru.

Related Posts