U Renaultu frustrirani jer ih ne prepoznaju

Zadnje tri godine prošle su u znaku potpunog Red Bullovog trijumfa. S Renaultovim motorima osvojili su čak šest naslova. Međutim, glavni tehnički direktor RenaultaCarlos Tavares, požalio se na nedostatak priznanja za ovako veliki uspjeh od svijeta Formule 1, ali i austrijske momčadi.

“Frustrirani smo nedostatkom priznanja koje smo trebali dobiti jer smo pobijedili momčadi kao što su Ferrari i Mercedes.” kaže Tavares. “To je istina i mislim da zaslužujemo više.”

“Mi smo svjetski prvaci, možemo prodavati naše motore ostalim momčadima zbog toga, ali nismo dovoljno prepoznati.”

Osim Red Bulla, Renault svojim motorima opskrbljuje i Williams, Lotus i Caterham. Odnosi s dotičnima su i više nego kvalitetni.

“Odnos s drugim momčadima je topao, čak emotivan.”

“Sve tri momčadi imaju određenu poveznicu u prošlosti s Renaultom i to se broji. Možda jednog dana dosegnemo istu razinu s Red Bullom.” završio je.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
SebVettel10181930

slazem se za direktorom Renaulta ipak je red bull osvojio 6 naslova s njima…Renault apsolutno zasluzuje vise…ja jesam za Red Bull ali postujem i druga misljenja kao npr. ovo :))

hattrick

Baš me zanima kakav će biti Renaultov turbo štedljivi agregat. Pošto su pošteno uškopili mašinu, najvažniju ulogu će imati svi mogući dodatci moderne tehnologije, vjerujem da će struja imati bitnu ulogu.

Mr.Jack

pa nije valjda ponestalo šuške za razvoj turbaka?

hattrick

Priča se da su Mercedes i Renault par koraka ispred svih (koliko ih uopće ima?) šta se tiče razvoja novih agregata za 2014. Naj bitnije je koplje električni sistem(ERS+H -Energy Recovery Sistem+Heat) koji ispuh pretvara u električnu energiju jer zajedno sa Kersom (ERS+K – -Energy Recovery Sistem+Kinetic) dobivaju oko 160KS(ne više 80KS) kojih 33sec(ne više 6sec) po krugu. A to vam je skoro trećina stinta.

zadro

Kad ste tako dobri,napravite svoj tim pa ce vas svi prepoznat…mislim,ako vam je vaznije priznanje od novca kojeg dobivate za motore!!!

kimi-fan

sta ce vam priznanja kad dolaze milioni.tko iz McLarena priznaje mercedesu ista samo posalji motore evo ti novac i poklopi se….

perodeformero

Čitaj između redaka. Priznanja = milioni

kimi-fan

treba reci da nije Red-Bull sa njima tko bi bio od vodeci ekipa jer McLaren nemozu zamisliti sa Renaultom prije bi uzeli Hondine motore a Ferrari necemo ni spominjati….

avalon

“uletite” 2014. još u sauber i TR pa će pola grida vozit na renaultove motore , a time će te sigurno bit prepoznati , a frustracije će nestat 😉

Related Posts