Spies o teškom početku predsezone

Razočaran padom na prvom testiranju novog motocikla, Spies je priznao da se nada što bržem povratku u punu formu.

Nakon što je krajem prošle godine objavio odluku o napuštanju Yamahine tvorničke momčadi, bivši WSBK prvak doživio je težak pad na VN Malezije, a ozbiljne ozljede ramena i pluća natjerale su ga na mirovanje i propuštanje posljednjih dviju prvenstvenih utrka. Američki je vozač sezonu za zaborav tako zaključio operativnim zahvatom, a na stazu se vratio tek prošlog tjedna na drugom predsezonskom testiranju u Maleziji.

Nažalost, Spies nije imao previše razloga za zadovoljstvo nakon prvih krugova za upravljačem novog motocikla – Desmosedicija GP13 momčadi Pramac Racing, budući da je već na prvom danu testiranja doživio pad u prvom zavoju.

“Napravio sam malu pogrešku, pad nije bio ozbiljan, no vratili su se grčevi u ramenu, pa nisam mogao ispuniti planirani program.”

Američki je vozač testiranje zaključio na 14. mjestu uz sekundu i pol zaostatka za momčadskim kolegom Andreom Iannoneom.

“Sigurno je da smo očekivali nešto bolje performanse. Sve u svemu, nije bilo tako loše budući da smo najbolje vrijeme postavili na već potrošenim gumama, no moramo pronaći još brzine.”

“Sada je najvažnije vratiti punu formu i pronaći osjećaj za novi motocikl.”

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
MM33

Hayden je i njegova vremena na testiranju su dobar pokazatelj stanje Ducatija ipak je on par godina njihov vozac 🙂 nazalost nije bas dobro…

Related Posts