Moto3: Vinales ipak nastupa u Dohi

 

Španjolac Maverick Vinales uspješno se oporavlja od posljedica teškog pada na posljednjem predsezonskom testiranju u Jerezu i čini se da će ipak nastupiti na otvorenju sezone u Dohi.

Iako se prema prvim liječničkim prognozama činilo da će zbog teške ozlijede ruke možda propustiti prvi dio nove sezone, 18 – godišnja zvijezda ulazne klase svjetskog prvenstva uspješno se oporavlja , pa je sasvim izvjesno da će već za dva tjedna u Dohi krenuti u lov na naslov prvaka u klasi Moto3.

Podsjetimo, Vinales je na posljednjem predsezonskom testiranju u Jerezu doživio vrlo nezgodan pad koji se dogodio neposredno nakon što je odvezao najbolje vrijeme testiranja. Nezgodan pad u zloglasnom zavoju Criville imenovanom po španjolskom MotoGP prvaku završio je s vrlo teškom ozlijedom ruke, odnosno gubitkom dijela prsta. Mladi Španjolac odmah je prebačen u Barcelonu gdje je operiran od strane glavnog MotoGP liječnika dr. Xaviera Mira. Sudeći po prvim reakcijama liječnika, Vinales se odlično oporavlja i čini se da će njegov nastup na otvorenju sezone više nije pod znakom upitnika.

“Iskreno, bojao sam se da sam uprskao ovogodišnju sezonu,” priznao je vozač momčadi Calvo. “Kad sam se ustao i pogledao dlan, bio sam jako uznemiren s obzirom da mi je ovo prva veća ozljeda. Pad se dogodio prvi velikoj brzini, bio sam na samoj granici, no pogriješio sam ulazeći u zavoj.”

S obzirom da je jedan od najvećih favorita za naslov u ulaznoj klasi svjetskog prvenstva, vijest o teškom padu 18 – godišnjeg Vinalesa zabrinula je mnoge ljubitelje motociklizma u Španjolskoj, uključujući i aktualnog MotoGP prvaka Jorgea Lorenza koji se prije dvije godine uspješno oporavio od slične ozlijede.

Vinales se na pressici prilikom izlaska iz bolnice zahvalio na podršci.

“Cijenim njegove riječi koje imaju posebnu težinu budući da je upravo Jorge moj najveći idol.”

Related Posts