Coulthard: Whitmarsh je na vatrenoj liniji

Malo tko bi htio biti u koži McLarenovog šefa Martina Whitmarsha. Nakon lošeg starta sezone potrebne promjene neće se dogoditi preko noći. Njihov bivši vozač, David Coulthard,rekao je da će se momčad i dalje boriti s novim bolidom te da će naposljetku Whitmarsh ispasti glavni krivac za neuspjeh.

U svojoj kolumni za britanske novine Coulthard je napisao da je na kraju uvijek kapetan odgovoran za navigaciju svoga broda, time referirajući se na Martinovo vođenje momčadi.

“Zbilja moramo naučiti o novome bolidu, shvatiti probleme i riješiti ih. U ovome trenutku bolid nije dovoljno dobar i to nije dobar osjećaj. Međutim, siguran sam da ćemo to sve riješiti; možda ne onako brzo kako bi ja to želio, no vidjet ćemo”, rekao je Whitmarsh o novome bolidu nakon australske utrke.

“Martin je odgovoran na isti način na koji su i tehnički direktor i vozač. Ali F1 nije sport gdje ljudi bježe od odgovornosti. To je jedan od najboljih poslova za odgovornost na koji sam naišao”, kaže Coulthard.

“Bilo koji dokaz manjka predanosti, fokusa ili nesposobnosti za konstantnim rezultatima se odmah vidi. Neuspjeh nije mogućnost. Ne pobjeđuje se slučajno više nego što se gubi slučajno.”

Famozni Britanac se dosjetio i svoga vremena u McLarenu pod dirigentskom palicom Rona Dennisa.

“Radio sam u McLarenu radije s Ronom Dennisom nego s Martinom i Ron mi je uvijek govorio: “Ja ne dizajniram bolid”. Umjesto toga on je dao ljudima pravu moć, pravu plaću i pravu okolinu. Vjerujem da je Ron prenio tu istu poruku Martinu te da ju on isto koristi kada želi privući ljude”, završio je Coulthard.

Oporavak i povratak na stare staze ne očekuje brzo od McLarena. Ponajviše zbog toga jer su sljedećih par utrka daleko od njihove baze u Wokingu.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
wilson

Prošle godine je i Ferrari pošao tim putem.Na početku sezone su bili katastrofalno loši. Odmah se govorilo da Pat Fry i Nikolas Tombazis uskoro odlaze,Massu će već zamijeniti u toku sezone. Isto se sada dešava u MCM-u. Zadnjih godina su uvijek bili najjači u razvoju bolida u toku godine pa stoga ne sumnjam u njih. Vratiti će se oni.

junuz

Bio bi red da se Ron vrati gdje mu je mjesto.To je valjda jedini lik u formuli operisanj od sranja.

Domagoj Dobrila

Zaomije sto im nejde ja mislim da su upali u velike probleme.

elmedin

Zalosno ih je vidjeti tako lose na pocetku,nadam se da sto prije naci rijesenja i ukljuciti se borbu za vrh

Mp4-4

Lani su ušli u sezonu s pobjedom, i kaj je onda bilo “pušiona”.
Nadam se da če ova sezona biti kontra od prošle.
McL je momčad koja se zna vratiti, i to im nije prvi put da se loše starta u sezonu a otpisati bolid i momčad nakon jedne utrke je čista gluparija.
Dečki pokažite nevjernim Tomama kakav je vaš mentalitet-pobjednički naravno.

mika

Meni nije jasno zakaj su išli raditi potpuno novi bolid a ne evoluciju starog? Tak i tak se pravila mijenjaju za 2014.

SHAGRATH

taj bolid je kao moj yugo “trulež i to žešča” Mclaren se nikada nije znao vratit kada bi krenuli loše….
ipak pratim F1 od 1988-89

SHAGRATH

nažalost ponovit će sezonu 2004 🙁

Related Posts