Hembery: Vremenski uvjeti utjecali su na gume

Niske temperature razlog su ekstremno visoke degradacije guma, tvrde iz Pirellija, te dodaju kako će situacija u Melbourneu biti potpuno drugačija.

„Momčadi su iskusile izuzetno visoku degradaciju guma u Barceloni, a razlog su zaista bili vremenski uvjeti“, rekao je Paul Hembery. „Uvjeti kakvi su vladali u Barceloni mnogo su drugačiji od onih kakve imamo tijekom sezone. Temperatura zraka bila je hladnija, kao i staze, nego što je to uobičajeno na utrkama, dok je na posljednjem danu padala i kiša.“

Velike broj vozača žalio se na degradaciju, a Sergio Perez je čak izjavio da bi s ovakvim gumama u Melbourneu mogli vidjeti sedam zaustavljanja u boksu.

„Sve navedeno dovelo je do problema koje smo vidjeli. Uvjeti posebno nisu odgovarali supermekim gumama, kojima ni izgled staze i hrapav asfalt nije odgovarao“, dodao je Hembery.

„Kada sve to uzmete u obzir, te dodate da momčadi još uvijek rade velike promjene na postavkama bolida, onda je lako razumjeti zašto se pojavila ovako netipična degradacija guma.“

„Kada se nađemo u Melbourneu gume bi se trebali ponašati onako kako smo predvidjeli, te će neuobičajeno velika količina degradacije nestati“, zaključio je.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
scuderia1715

Velike broj vozača žalio se na degradaciju

Malo vam se zavukla greškica… 🙂

Andrija Domitrović

A kako će onda ekipe u Texasu? I tamo je desetak °C za vrijeme vikenda… 😐

F3rrari-Man

Zasto se tesriranja provode u Barceloni kada znaju da ce biti hlado i da nece moci ispitati bolide i gume za sezonu( kada je vecinu sezone toplo vrijeme). Da se ne muce mogli su otic na neku drugu stazu(drzavu) gdje je sada ljeto pa se nebi zalili na gume i vrijeme.

FelipeMassa_

Pirrelijevi ljudi su posle prvih testova rekla ida je velika mogućnost da sledeće sezone pratimo testiranja u Bahreinu ili Abu Dhabiu,jer je staza u Jerezu uništena i prehladno je.

speedy56

Zato jer je na stazi u Barceloni vrlo važna aerodinamika i zato je momčadima praktično tamo testirati.

Cuky

u Barceloni se testira zato jer je od svih staza u Europi (a sve su momčadi smještene u Europi) najpovoljnija klima u ovo doba godine…tako su bar po svim portalima, časopisima i novinama tvrdili svi dok nije došao Pirelli kojem je hladno

FelipeMassa_

Kako bi bila cool slika kada bi izrezali gume 😎
Paul killer!

avetma

N.B. Na slici nije Hembery 🙂

FelipeMassa_

:facepalm: :rofl: Nema veze…

Lucky

Da mislim da je ovo netko iz Saubera

Related Posts