Hamilton: Mercedes se kontinuirano kreće prema naprijed

Lewis Hamilton danas je na stazi u Barceloni odvezao 121 krug i ostvario četvrto najbrže vrijeme, a zaostatak za vodećim Perezom u McLarenu iznosio je s 0.878s.

„Imali smo dobar dan i bilo je lijepo odvesti velik broj krugova“, rekao je Lewis. „Momčad kontinuirano napreduje s radom na gumama i postavkama bolida.“

Hamilton, koji će se u petak ponovo vratiti na stazu, istakao je da je tvrđa mješavina guma bila posebno dobra.

„Tvrda mješavina guma posebno je bila dobra danas, iako sve imaju veliku degradaciju zbog čega ih nije lako sačuvati. Momci rade zaista naporno i ohrabrujuće je vidjeti koliko se truda ulaže. Fokusirani smo samo na naš program i kako ga do kraja ispuniti“, zaključio je Lewis.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
LH Mercedes

Izgleda da Lewis nije pogrijesio 🙂

Lewis Mercedes

Više nije prvak onaj ko je najbrži nego onaj koji može najbolje čuvat gume.Bridgestone je bio najbolji

fanatic

Onoga momenta kada je Bridgestone usavrsio gume gde se moglo voziti sa jednim setom guma cela trka on je napustio F1 .Naravno i tada su se mogle gume upropastiti ako se vozi arogantno.Meni je to bilo dosta zanimljivije nego sada kada ipak vozac nema presudnu ulogu u ocuvanju guma vec aero paket i razne vestine zagrijavanja guma.Sadasnja F1 je se mnogo udaljila od pravih nekadasnjih ciljeva i pocela se baviti raznim glupostima.Da je to tako uverava nas i Perez sa izjavom da bi za Australiju pod ovim uslovima trebalo od osam do deset setova guma.No sacekacemo da vidimo kakav cirkus… Read more »

Jeremy Clarkson

Slažem se, tad je Hamilton bio prvak. 🙂

Related Posts